Srijeda, 17. travnja 2024.

POČINJU ŽUPANIJSKE LIGE Evo rasporeda prvog proljetnog kola

Županijski nogometni klubovi ovoga se vikenda vraćaju na zelene terene. Nakon zanimljivog prijelaznog roka, o kojemu smo već pisali, ekipe su spremne za nastavak prvenstva.

Prvo kolo donosi nam veliki susjedski derbi u Đelekovcu gdje će domaći Osvit, u nedjelju od 10 sati, igrati protiv legradskog Graničara. Momčad Osvita nije doživjela velike promjene u odnosu na jesenski dio prvenstva, za razliku od Legrađana koji su promijenili gotovo pola momčadi. Utakmicu nam je najavio kapetan Legrađana, Tomislav Ganžulić.

To je uvijek derbi, očekujem jednu izvrsnu utakmicu. Osvit nam je oduvijek odgovarao kao suparnik i siguran sam da ćemo pružiti jedan dobar otpor i naravno idemo po tri boda u Đelekovec. Mi smo se preko zime nešto oslabili, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će momčad reagirati u ovom derbiju.

Zanimljiva utakmica igra se i u Kunovcu gdje će Bratstvo tražiti bodove za priključak sredini ljestvice protiv posljednjeplasirane Panonije. Gosti iz Peteranca aktivnim su prijelaznim rokom poručili da ne odustaju od borbe za opstanak u Prvoj ligi. Trener gostiju Zdravko Blažek zadovoljan je pojačanjima i njihovim zalaganjem na pripremama te će sve učiniti da Panonija ostane u ligi.

Mi nemamo što puno za razmišljati. Moramo krenuti odmah po tri boda, tako ćemo se i postaviti. Čvrsto, agresivno, trkački smo dobri, tako da idemo po tri boda jer nas drugo ništa ne zanima.

U ostalim susretima vodeći Tehničar dočekuje Slogu iz Koprivničkog Ivanca protiv koje ne bi trebao imati većih problema. Drugoplasirana Mladost iz Kloštra Podravskog ide na teško gostovanje u Golu gdje će ih dočekati Fugaplast. Mešnjakova Drava iz Novigrada Podravskog tražit će nove bodove protiv Tomislava u Svetom Ivanu Žabnu, a druga Drava, ona iz Podravskih Sesveta, dočekuje Mladost iz Molvi kojoj “gori pod nogama” i sigurno će tražiti pobjedu koja bi im puno značila u borbi za opstanak.

Prva ŽNL – 14. kolo

Subota, 12. ožujka
15:00
Cvetkovec: Tehničar 1974. – Sloga
Nedjelja, 13. ožujka
10:00
Đelekovec: Osvit – Graničar (Legrad)
15:00
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Drava (Novigrad Podravski)
Gola: Fugaplast – Mladost (Kloštar Podravski)
Ždala: Prekodravac – Križevci
Podravske Sesvete: Drava – Mladost (Molve)
Kunovec: Bratstvo – Panonija

Druga ŽNL

Proljeće u Drugoj županijskoj ligi donijelo nam je podjelu tablice na tri dijela. U borbi za prvaka su Tomislav iz Drnja, Ferdinandovac i Tehnika, u borbi za opstanak su Miklinovec, Polet i Mladost iz Koprivničkih Brega, a u sredini su svi ostali.

Prvo kolo nastavka prvenstva donosi nam zanimljive dvoboje. Prvi susret, sat vremena prije ostalih, u Mokricama Miholečkim igraju Hrvatski bojovnik i Starigrad. Prvoplasirani Tomislav iz Drnja igrat će susjedski derbi protiv Mladosti iz Sigeca. Iako na papiru to izgleda kao lagan posao za lidera jer domaćin ima samo dvije pobjede u trinaest dosadašnjih susreta, susjedski derbi uvijek donosi poseban naboj i neizvjesnost. Najbliži konkurent Drnju, Ferdinandovac, ide u goste šestoplasiranoj Viktoriji iz Vojakovca gdje ih očekuje vrlo težak posao.

Koprivnička Tehnika na čelu s predsjednikom Bajalicom odradila je dobar prijelazni rok, ciljano su se pojačali i sigurno je da ih na gostovanju kod pretposljednjeg Poleta neće zanimati ništa osim tri boda.

U borbi za opstanak Čmela i njegova Mladost po bodove spasa kreću protiv Omladinca iz Herešina, a Miklinovec ide na teško gostovanje u Gotalovo. Sve utakmice počinju u 15 sati osim Hrvatski bojovnik – Starigrad koja kreće sat vremena ranije.

Druga ŽNL – 14. kolo

Nedjelja, 13. ožujka
14:00
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Starigrad
15:00
Reka: Reka – Lipa
Vojakovac: Viktorija – Ferdinandovac
Glogovnica: Polet – Tehnika
Gotalovo: GOŠK – Miklinovec
Sigetec: Mladost – Tomislav (Drnje)
Koprivnički Bregi: Mladost – Omladinac

Treća ŽNL grupa Koprivnica – 11. kolo

Nedjelja, 13. ožujka
15:00
Bolfan: Tehničar 1974. – Zagorec
Zablatje: Udarnik – Sabarija
Rasinja: Rasinja – Rudar (Botinovec)
Koprivnica: Močile – Jedinstvo
Podravska Selnica: Drava – Podravec

Treća ŽNL grupa Križevci – 11. kolo

Nedjelja, 13. ožujka
15:00
Miholec: Ratar – Dragovoljac
Sokolovac: Sokol – Mladost (Carevdar)
Križevci: Radnički – Ruševac
Bočkovec: Kalnik – Prigorje
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Mladost (Veliki Raven)

 

zatvori