Utorak, 23. travnja 2024.

VUZMENA KOŠARICA Kupnjom pisanica pomozite koprivničkoj Pedijatriji

Tradicionalna izložba Vuzmena košarica bit će održana u subotu na središnjem koprivničkom trgu. Riječ je o programu kojega u sklopu izložbe Pisanica od srca ‘Ususret Uskrsu’ zajednički organiziraju županijska Turistička zajednica i Dječji vrtić Vrapčić iz Drnja.

Krešimir Blažek iz županijske Turističke zajednice rekao nam je da je poziv za sudjelovanje poslan svim županijskim školama i vrtićima koji na izložbu trebaju donijeti tradicionalne vuzmene košarice u kojima trebaju biti i pisanice. I dok u aranžiranju košara smiju sudjelovati odgajateljice i učitelji, same pisanice smiju šarati isključivo djeca:

Košarice će biti izložene na Zrinskom trgu u Koprivnici, ocijenit će ih komisija organizatora i nagraditi prigodnim nagradama. Ovoga puta prijavilo se 18 škola i vrtića, zaista lijepa brojka sudionika koji će u subotu ponuditi svoje pisanice na prodaju za humanitarne svrhe. Tako ostvaren prihod namijenjen je Pedijatriji koprivničke bolnice.

Tako će građani tjedan dana prije Uskrsa moći kupiti pisanice i time pomoći Odjelu pedijatrije koprivničke bolnice. Izložba će biti, najavljuju organizatori, u subotu od 10 do 13 sati.

zatvori