Petak, 26. travnja 2024.

Uskrsnim pisanica i čestitkama razveselili male pacijente i starije i nemoćne

Uskrsne pisanice i čestitke koje su djeca izradila na kreativnim radionicama Društva naša djeca Koprivnica razveselile su uoči najvećeg kršćanskog blagdana brojne starije i nemoćne osobe te male pacijente na odjelu pedijatrije.

Vrijedne volonterke Društva naša djeca pokazale su djeci kako se različitim tehnikama oslikavaju jaja, kako se od papira rade uskrsni ukrasi i kako kreirati šarene i vesele čestitke.

Posebnu radost donijele su malim pacijentima na dječjem odjelu koprivničke Opće bolnice koji nosi počasni naslov prijatelj djece zahvaljujući projektu “Za osmijeh djeteta u bolnici”. Tu su se mališanima pridružile i medicinske sestre, mame i bake pa su u tom zajedništvu nastali prekrasni primjerci uskrsnih jaja i čestitki.

Dio radova nastalih u kreativnim radionicama u Domu mladih i na bazenima Cerine krasi i domove starijih osoba u gradu. Njih su tradicionalno posjetili članovi koprivničkog Dječjeg gradskog vijeća i vodstvo Društva naša djeca koji su uz prigodne darove neizmjerno razveselili te usamljene ljude.

Dječja gradonačelnica Hana Živko, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Suzana Županić, predsjednica Društva naša djeca Jadrana Lakuš i tajnica Anica Desnica u Domu za starije i nemoćne susrele su se s umirovljenom učiteljicom Terezijom Holer Krstičević, dugogodišnjom aktivisticom Društva naša djeca.

Terzica, kako su generacije nazivale omiljenu učiteljicu i kolegicu, ispričala im je sve o tome kako je nekada u Društvu naša djeca organizirala cvjetni korzo, dječje igre, lutkarske predstave. Više od dvadeset godina aktivno je radila na osmišljavanju sadržaja za djecu, poticala njihovu kreativnost i zaslužna je za bezbrižno odrastanje tisuća dječaka i djevojčica. Svoje bogato iskustvo sretna zbog izuzetne uskrsne čestitke podijelila je s mlađima koji nastavljaju dugogodišnju tradiciju uspješnog djelovanja Društva u Koprivnici.

zatvori