Četvrtak, 18. travnja 2024.

ULICA 117. BRIGADE ‘Želimo da to bude nova ulica primjerenog značaja’

Svatko u Koprivnici ima pravo predložiti naziv ulice ili grada. Svakom se prijedlogu temeljito pristupa i odluka se donosi po propisanoj proceduri.

Rekla je to Dravi.info gradonačelnica Vesna Želježnjak te na upit što je s braniteljskim prijedlogom da koprivnička 117. brigada dobije jednu ulicu u gradu, pojasnila da našoj brigadi treba dati “dostojnu” ulicu

Prema tome, moramo razgovarati s braniteljima i moramo vidjeti koja bi to mogla biti, po mom mišljenju nova, ali primjerena ulica koja bi mogla dostojanstveno predstavljati ime 117. brigade. Nije to lako i nije to nigdje zapelo. No o tome trebamo provesti sveobuhvatnu raspravu i vidjeti koja bi to bila ulica. Preimenovanje postojećih ulica uzrokuje troškove i negodovanje građana jer u tom slučaju moraju mijenjati sve važne dokumente.

Iako ne poriču značaj 117. brigade, u Gradskoj upravi moraju voditi računa i o interesima i potrebama svih građana. Tako nastoje izbjeći promjenu postojećeg imena ulice, kako građani, ali i tvrtke ne bi imali troškove zamjene dokumenata i druge komplikacije koje ti postupci nose. Stoga je najizvjesnije da će 117. brigada dobiti novu koprivničku ulicu.

Logika mi to nalaže! Zato sam za to da to bude neka nova ulica. Moramo se dogovoriti gdje to i što može biti. To mora biti respektabilna ulica sa svim odlikama koja će biti dostojna imena 117. brigade.

Gradonačelnica kaže da će stručne službe i Povjerenstvo za imenovanje ulica i trgova potražiti u prostornom planu na kojemu će se gradskom području formirati nova ulica te naći onu koja će po svom značaju svjedočiti i značaju 117. brigade.

zatvori