Petak, 19. travnja 2024.

U Srednjoj školi osmislili program za edukaciju učenika o socijalnom poduzetništvu

U koprivničkoj Srednjoj školi danas, u srijedu, održan je sastanak Partnerskog vijeća projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“.

Cilj projekta, kroz koji će se educirati 15 nastavnika i isto toliko učenika, je izrada novog kurikuluma koji će se eksperimentalno izvoditi u školama naše te susjednih Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Želja je na taj način modernizirati nastavni predmet “Poduzetništvo” koji se uči u 3. i 4. razredu programa komercijalist. Koja znanja i vještine će učenici stjecati kroz taj kurikulum, Dravi info rekla je ravnateljica Srednje škole, Ksenija Ostriž.

Učit ćemo ih o samozapošljavanju, kako da uoče konkretne prilike za posao, na koji način si  mogu osmisliti posao, napraviti poslovni plan ili pak aplicirati na neke od sredstava koja se javljaju na različitim našim ministarstvima. Nadalje, kako voditi društveno odgovoran posao te kako zapošljavati socijalno, ili na bilo koji drugi način, deprivirane skupine.

Nositelj projekta je Komercijalna i trgovačka škola iz Bjelovara, a partneri su, uz našu Srednju školu, Srednja škola Ivan Seljanec iz Križevaca, Ekonomska i trgovačka škola iz Čakovca, udruge HEDONA, PRUŽIMO RUKE i HUMANA NOVA te Poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Provedba projekta trajat će do kraja svibnja, dok će učenici “Socijalno poduzetništvo” učiti već od sljedeće školske godine. Spomenimo i da je projekt sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od oko 850 tisuća kuna.

Ustupila Srednja škola Koprivnica.
Ustupila Srednja škola Koprivnica.
zatvori