Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slavenovi pioniri remizirali, kadeti pobijedili Šibenik

Kadeti i pioniri Slaven Belupa ove su nedjelje ugostili ekipe iz Šibenika u sklopu 19. kola Prve HNL. Na umjetnoj travi Gradskog stadiona mogli smo vidjeti dva vrlo dobra susreta.

Pioniri Slaven Belupa odigrali su 2:2 s vršnjacima iz Šibenika. Domaćini su poveli 1:0 pogotkom Davida Kranclbindera u 14. minuti. U nastavku su Slavenaši poveli i s 2:0. Nažalost mladi Farmaceuti nisu uspjeli zadržati veliko vodstvo. Gosti iz Šibenika uspjeli su iz dva slobodna udarca poravnati rezultat i tako uzeti bod Slavenašima.

Naši kadeti bili su uspješniji i pobijedili vršnjake iz Šibenika rezultatom 1:0. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Ivan Dolček u 47. minuti. Možemo reći kako su naši Slavenaši bili bolja momčad na terenu i nisu realizirali par vrlo dobrih prilika, ali opet su mogli i primiti pogodak iz svojih pogrešaka. Sve u svemu, zaključuju, rezultat je realan.

Pioniri su uzeli jedan bod i ostali na petoj poziciji prvenstvene ljestvice. Kadeti su se ovom važnom pobjedom priključili gornjem domu tablice i sada se nalaze na 6. poziciji sa samo bodom manje od petoplasirane Lokomotive. Pionire i kadete već u srijedu čeka novi ispit kada gostuju kod vršnjaka Adriatica iz Splita.

U polufinalu Kupa kadeti s Dinamom, pioniri s Osijekom

Izvučeni su parovi polufinala Hrvatskog nogometnog kupa za mlađe uzraste u koji su se uvrstile pionirska i kadetska momčad Slavena Belupa.

U kadetskom polufinalu Slaven Belupo će igrati s odgovarajućim sastavom Dinama koji će u prvom ogledu biti domaćin (6. travnja), dok je uzvrat 20. travnja u Koprivnici.

U poluzavršnici kupa pioniri našeg kluba odmjerit će snage s ekipom Osijeka. Prva utakmica igrat će se u Osijeku (30. ožujka), dok je uzvrat na rasporedu 13. travnja na koprivničkom stadionu.

zatvori