Petak, 19. travnja 2024.

TRI-NULA, A MOGLO JE I VIŠE Slaven Belupo bez problema nadvladao Zagreb

Slaven Belupo pobijedio je posljednjeplasirani Zagreb u 25. kolu MAXtv Prve lige na domaćem terenu s 3:0. Strijelci su bili Muzafer Ejupi, Mateas Delić i Filip Ozobić.

Nogometaši Zagreba poraženi su, može se reći, već nakon 15 minuta susreta na koprivničkom Gradskom stadionu. Slaven Belupo tada je već vodio s 2:0; mrežu je prvi zatresao Ejupi u desetoj te potom Delić pet minuta kasnije.

U 27. minuti moglo je već biti i 3:0, no Ejupi nije uspio realizirati jedanaesterac dosuđen zbog prekršaja na Ozobiću: udarac je nogom obranio gostujući vratar Livaković. No, već u 32. minuti Ozobić podiže na konačni rezultat. Slavenovi su igrači nastavili redati prilike i u drugom poluvremenu, no pogodaka više nije bilo.

Slaven Belupo s osvojenih 27 bodova čvrsto drži sedmo mjesto ljestvice ispred Istre 1961, Osijeka i Zagreba, a u sljedećem kolu gostuje kod Dinama u Zagrebu, u nedjelju od 15 sati.

Kopić: Igrali smo odlično i pokazali koliko možemo

Trener Slavena Belupa Željko Kopić nakon uvjerljive pobjede bio je vidno dobro raspoložen. – Igrali smo zaista kvalitetno, bili mnogo bolji od Zagreba koji nam nije napravio niti jednu ozbiljniju prigodu i naša je pobjeda više nego zaslužena. Mislim da je čak izražena premalim rezultatom jer smo uz tri postignuta pogotka imali još nekoliko stopostotnih prigoda, uz promašeni jedanaesterac. Čestitke mojim igračima, nismo imali slabog mjesta, igrali smo zaista odlično. Paracki je pokazao da je važna karika u našoj momčadi – kazao je Željko Kopić, dok je trener Zagreba Dražen Madunović kratko rekao: – Čestitke Slavenu Belupu, bio je potpuno dominantan na terenu i tu se više nema što reći. Pobijedila je bolja ekipa kojoj želim uspjehe u nastavku prvenstva. (nk-slaven-belupo.hr)

zatvori