Petak, 19. travnja 2024.

Mladi koprivnički rukometaši odlični na međunarodnom turniru u Rovinju

Mladi rukometaši Koprivnice Hangar 18 nastupili su na 3. Međunarodnom rukometnom turniru “Youth Movement Power” odigranom proteklog vikenda u Rovinju. Naš klub predstavljale su čak tri generacije: dječaci rođeni 2004. godine i mlađi pod vodstvom Antonija Pranjića, dječaci rođeni 2002. godine i mlađi pod vodstvom Igora Stubičara te mlađi kadeti pod vodstvom trenera Branka Krajačića.

Najuspješnija je bila najmlađa generacija; dječaci rođeni 2004. i mlađi osvojili su drugo mjesto s četiri pobjede i jednim porazom. Bolji su bili od Rovinja, Zaprešića i dva austrijska kluba, a poraz su doživjeli od mađarskog Torokszentmiklosa koji je osvojio prvo mjesto. Uz odlično drugo mjesto naši mladi rukometaši osvojili su i dvije individualne nagrade. Vjekoslav Evačić bio je najbolji strijelac turnira, a Jakov Hemetek i Jan Sinković izabrani su u najbolju sedmorku.

Trener Stubičar i njegovi igrači rođeni 2002. godine i mlađi osvojili su četvrto mjesto. Skupinu i četvrtfinale prošli su bez poraza, ali su nažalost u ključnim utakmicama izgubili. Prvo u polufinalu od Atzgersdorfa, a onda i u borbi za brončanu medalju od talijanskog Cassana. Dino Milošević odnio je nagradu za najboljeg strijelca svog godišta, a Kristofor Mažar izabran je u najbolju sedmorku turnira.

Mlađi kadeti pod vodstvom trenera Krajačića osvojili su peto mjesto. Nakon poraza u četvrtfinalu naši su rukometaši bili bolji od Linza i Zaprešića u razigravanju. I u ovoj generaciji osvojena je individualna nagrada: Kristian Vlašić je još jedan u nizu naših talentiranih rukometaša koji je odabran u najbolju sedmorku turnira.

zatvori