Subota, 20. travnja 2024.

PROMET VIKENDOM Sto i petnaest na sat kroz Đelekovec

Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom uskrsnog vikenda zabilježila je šest prometnih nesreća, no srećom samo jednu s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila lakše ozljede.

Do nesreća je došlo zbog oduzimanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i neprilagođene brzine kretanja vozila. Dvije su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola, dok su mladi vozači ‘zaslužni’ za dvije nesreće s materijalnom štetom i onu jednu s ozlijeđenom osobom.

Što se tiče prometnih prekršaja, sankcionirano ih je ukupno 109 od čega se 26 odnosilo na alkohol i 25 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Pet vozača zadržano je do otriježnjenja, četiri su uhićena, a protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak.

Rekorder produženog vikenda što se tiče alkohola uhvaćen je u kasnim večernjim satima petka u Sv. Petru Orehovcu: bio je to 40-godišnjak s 2,93 promila alkohola u krvi. Najbrži je, pak, bio 25-godišnjak koji je u subotu prijepodne Ulicom Pavla Kvakana u Đelekovcu vozio čak 115 km/h, iako je brzina tamo ograničena na 50.

 

 

zatvori