Srijeda, 24. travnja 2024.

PISANICE OD SRCA Od petka na Zrinskom trgu, a nakon toga kreću u svijet

Tradicionalna izložba ‘Ususret Uskrsu’, što ju županijska Turistička zajednica organizira u suradnji s Gradom Koprivnicom, bit će otvorena sutra prijepodne na središnjem gradskom trgu.

Dio Zrinskog trga uz fontanu uređen je u pravi zabavni park s kokošima i pijetlima od slame, gnijezdima, zečevima, dječjom kućicom, vrtuljkom. Sve je to prigodna dekoracija za središnji dio izložbe, najavio je Krešimir Blažek iz županijske Turističke zajednice

Bit će izloženo devet velikih pisanica. Jedna će otputovati u Munchen, jedna u Suboticu u Vojvodinu, a jedna na otok Cres. Od hrvatskih odredišta, jedna ide u Lepoglavu, a u suradnji s gradovima i općinama jedna mala pisanica ide na posudbu u Lekenik, jedna velika u Ivansku, a jedna velika u suradnji s Gradom Koprivnicom ide u Lendavu u susjednoj Sloveniji.

Jedna mala pisanica od srca već je poklonjena Hrvatskom centru u Beču i Likovnoj i kulturnoj udruzi iz Fileža koja je naš partner u koloniji Alpe-Adria srce naive, podsjetio je Blažek:

S obzirom na to da je tu pisanicu stvaralo 18 umjetnika 2014. na prvoj koloniji u Hlebinama, odlučili smo upravo tu pisanicu pokloniti Hrvatskom centru u Beču. Na otvorenju je bila i veleposlanica Republike u Hrvatske u Austriji, te predstavnici Općine Filež gdje će pisanica trajno biti smještena, ispred mjesne crkve. Primopredaja će biti 19. ožujka u Filežu.

Blažek je kao ovogodišnju novost najavio da će na rotorima kod bolnice i na raskrižju Starogradske i koprivničke obilaznice te kod podvožnjaka u Česmičkoj biti postavljene velike pisanice i smjerokazi za izložbu.

Svečanost otvorenja izložbe najavljena je za sutra u 10 sati, a u programu će nastupiti i vrtićarci koprivničke Tratinčice i drnjanskog Vrapčića. Pisanice od srca bit će izložene u centru Koprivnice do 20. ožujka kada kreću na svoja odredišta.

zatvori