Četvrtak, 25. travnja 2024.

Pisanice od srca krase Cres, Ivansku i Filež

Pisanice od srca izložene su na otoku Cresu, obroncima Moslavačke gore i u austrijskom Filežu.

Pisanicu u Filežu otkrila je predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić zajedno s predstavnicom veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Austriji Zdenkom Weber. Svečanosti primopredaje prisustvovali su, između ostalih, direktor Županijske turističke zajednice Zdravko Mihevc, predsjednik društva “Likud” Franjo Palković te hlebinski slikari Zlatko Kolarek i Stjepan Pongrac.

Poklon Koprivničko-križevačke županije i Županijske turističke zajednice osim gradiščanskim Hrvatima u Austriji otišao je i samostanu sv. Frane, mještanima i posjetiteljima grada Cresa. Primopredaji te pisanice prisustvovali su, između ostalih, službeni predstavnik Koprivničko-križevačke županije i njene turističke zajednice Marijan Štimac, gradonačelnik grada Cresa Kristijan Jurjako i zamjenica župana Primorsko – goranske županije Marina Medarić.

Treća je pisanica posuđena maloj općini na obroncima Moslavačke gore u Bjelovarsko–bilogorskoj županiji, Općini Ivanska. Predstavnik Turističke zajednice Koprivničko–križevačke županije Krešimir Blažek na njezinom predstavljanju pozdravio prisutne u ime županije i njene Turističke zajednice, a načelnik Općine Ivanska Josip Bartolčić zahvalio je na mogućnosti da je i ovako mala općina ušla na kartu gradova i mjesta u kojima je Pisanica od srca postavljena.

zatvori