Četvrtak, 18. travnja 2024.

PARLEZ-VOUS? Ožujak je mjesec frankofonije i ima ponešto za svakoga

U Koprivnici se, kao i u još nekoliko hrvatskih gradova, obilježava Mjesec frankofonije.

Ožujak je u našem gradu već dugi niz godina posvećen francuskom jeziku, a s kojim ciljem Francuski krug Koprivnice organizira aktivnosti tim povodom, Dravi.info rekla je njegova predsjednica, Ana Osrečak.

Nudimo mnoštvo programa i surađujemo s velikim brojem institucija i škola u Koprivnici te pokušavamo našim sugrađanima približiti francusku kulturu, jezik i od ove godine i gastronomiju.

Ove je godine pripremljen najbogatiji program do sada pa se u Cercle français de Koprivnica nadaju da će Koprivničanci pronaći nešto za sebe. Francuski jezik ove godine, između ostalih, slave sve koprivničke osnovne škole, Srednja i Obrtnička škola, Gimnazija, Gradska knjižnica i Kino Velebit pa će se tako do kraja mjeseca moći razgledati izložbe, pogledati filmove ili sudjelovati na besplatnim radionicama francuskog jezika. Evo što, prema riječima predsjednice Osrečak, ne biste trebali propustiti:

Nekakav naš centralni događaj sljedeći tjedan je koncert francuskih skladatelja u izvedbi učenika Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” u Domu mladih. Već u četvrtak 17. ožujka pa do 23. ožujka imat ćemo projekcije francuskog i švicarskog filma u kinu Velebit. U knjižnici će, pak, od 21. ožujka biti postavljena izložba razglednica francuskih krajolika s početka 20. stoljeća.

A ljubitelji francuske kuhinje ne bi trebali propustiti degustaciju francuskih jela koja će u petak spremati koprivnički gimnazijalci.

Cijeli program ovogodišnjeg Mjeseca frankofonije u Koprivnici možete pronaći ovdje.

zatvori