Petak, 19. travnja 2024.

Zeleni podijelili bodove s Belišćem

Nogometaši Koprivnice na Gradskom stadionu u Koprivnici u 19. kolu Treće lige istok osvojili su bod protiv šestoplasiranog Belišća. Rezultatom 1:1 nezadovoljniji su bili domaćini koji su prije utakmice najavljivali pohod na sva tri boda.

U prvome poluvremenu naši su igrači bili puno bolji i samo im je djelić sreće falio kako bi zabili pogodak. U dominaciji koja je trajala cijelo prvo poluvrijeme Koprivničanci su imali nekoliko vrlo dobrih prilika i čak dvije prečke. Prvo je Srpak odlično pucao iz slobodnog udarca, a zatim i Leko, no u oba je slučaja okvir gola spasio goste od rezultatskog minusa. Pokušavali su Zeleni do kraja poluvremena doći u vodstvo, ali im to nije uspjelo.

U drugom poluvremenu pritisak domaćina je pao, a igra se odvijala uglavnom oko centra, bez velikih šansi. Takvo su stanje na terenu iskoristili gosti te iz jedne brze kontre, nakon kornera Koprivnice, poveli 1:0. Gol je izazvao burne reakcije domaćih koji su smatrali da je pogotku prethodilo zaleđe, a rezultat svega bilo je isključenje Ranka Celiščaka koji je utakmicu od tada vodio s tribine. Srećom, samo minutu nakon gola gostiju Tkalčić i Srbljinović odigravaju lijep dupli pas nakon kojeg je Tkalčić izašao jedan na jedan s golmanom i lako poentirao za 1:1. Pokušao je trener Celiščak zamjenama doći do tri boda, ušli su Potroško, Kovačić i Baričić, ali se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao.

– Sretan sam zbog svojeg debija, ali bih puno sretniji bio da smo osvojili tri boda. Žao mi je što nismo imali malo više sreće kod onih udaraca koji su odsjedali na gredama, ali što je tu je. Možda nam se sreća vrati već u Đakovu gdje idemo na pobjedu kako bi se što prije približili sredini ljestvice – rekao nam je Domagoj Baričić, zimsko pojačanje „žabaca“.

Ovim rezultatom Koprivnica je ostala na 13. mjestu s 19 bodova. Zelenima slijedi gostovanje u Đakovu koje će se igrati u subotu s početkom od 15 sati.

zatvori