Srijeda, 24. travnja 2024.

NAGRADNA IGRA Evo tko su dobitnici ulaznica za Pervanovu komediju ‘Na komadiću Europe’!

Najbolji stand up komičar na ovim prostorima, Željko Pervan, izvest će svoju novu predstavu ‘Na komadiću Europe’ u utorak 15.03. u 19.30 u dvorani Domoljub Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici.

Portal Drava.info daruje vam 3×2 ulaznice za komediju ‘Na komadiću Europe’. Sretni dobitnici su:

  1. Jelena Gadanec
  2. Nikola Fajdić
  3. Klaudia Ivačić

Ulaznice možete preuzeti u redakciji Radio Drave (West Centar, Domžalska 3, na katu).

Rezultat izvlačenja putem internetskog servisa random.org.
Rezultat izvlačenja putem internetskog servisa random.org.

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost.

Njegova dorađena predstava “Božanstvena komedija” koju je preoblikovao u novu komediju pod nazivom “Na rubu Europe” vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Od nastanka legendarne Večernje škole do sada nekoliko puta pohodio je hrvatske gradove i skoro uvijek se tražila ulaznica više. Omiljene su mu teme Slovenci i žene. Ismijava i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska “koja ima 24 kilometra autoputa” i Italija u kojoj, čuo je, “nema mita i korupcije”.

Na nišanu mu je HDZ, ali i SDP. Komentira i akciju “Kupujte hrvatsko”. “S čim?”, pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda pa komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa?). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče, a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj, a polovinom u Sloveniji.

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. “Čim žena kaže ‘da’, u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?”. Ne ostaje dužan ni muškima: “Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena”, komentirao je u svom zajedljivom stilu.

Njegova satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada spomene Zakon o zabrani pušenja. “Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne”, u svom stilu pita se Pervan koji kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.

zatvori