Četvrtak, 18. travnja 2024.

Mladi koprivnički rukometaši na pragu završnice Prvenstva Hrvatske

Mladi rukometaši RK Koprivnica Hangar 18 koji se natječu u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi, u kategoriji Dječaci B, na pragu su velikog uspjeha. Naime, tri kola prije kraja prvenstva nalaze se na drugom mjestu svoje lige, a prva četiri mjesta donose plasman na završnicu prvenstva koja će se najvjerojatnije održati u Umagu.

Antonio Pranjić, trener mladih rukometaša, ponosan je na zalaganje i trud koji iskazuju njegovi igrači na svakoj utakmici i treningu, te je vrlo zadovoljan dosadašnjim dijelom prvenstva:

Spremali su se, žele odlazak na završnicu i nadamo se da će to i ostvariti. Većinu sezone bili smo vodeći na tablici, ali smo spletom okolnosti završili na trenutnom drugom mjestu i borimo se za odlazak na završnicu Hrvatske.

Do kraja prvenstva preostala su tri kola, a svako od njih donosi dvoboje s izravnim konkurentima za mjesta koja vode na završnicu.

Ove nedjelje u 14 sati igramo protiv Varaždina u gimnazijskoj dvorani i ovim putem pozivam sve zainteresirane da dođu bodriti naše mlade rukometaše. Nakon toga, do kraja imamo još dvije utakmice. Igrat ćemo u Ludbregu protiv Čakovca i Preloga. To su dvije ekipe koje se bore za prve četiri pozicije s nama. Naravno, svaka ekipa želi pobjedu, no mi se nadamo da će ona otići na našu stranu.

Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.

Pranjić žali za prvim mjestom koje je izgubljeno u vrlo sumnjivim okolnostima u utakmici protiv vodećeg Varaždina 1930.

Tu utakmicu odlučio je sudački kriterij koji nije bio ujednačen na što smo mi poslali prigovor i Savezu i Udruzi za delegiranje sudaca. Naime, sudio je otac jednog dječaka koji igra za tu ekipu, a mi smatramo da nijedan roditelj ne može racionalno suditi takvu utakmicu koja se igra za prvo mjesto. Iako u tim kategorijama rezultat nije najbitniji, svi ti dječaci žele pobjedu i žele pokazati da su bolji od drugih.

Odgovor Saveza i Udruge sudaca bio je da oni nisu mogli znati tko je kome otac, a tko sin, ali da prigovor uvažavaju. Našim mladim rukometašima ne preostaje ništa drugo osim borbe na terenu.

To je izvrsna generacija s puno potencijala. Ove sezone su pokazali ogroman napredak u odnosu na prošlu. Nadamo se da će tako nastaviti i da će ostvariti plasman na završnicu jer stvarno ovi dečki to zaslužuju svojim radom i zalaganjem.

Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
zatvori