Petak, 19. travnja 2024.

‘Latice’ izložbom svojih radova skupljaju novac za izlet na more

Članice i članovi Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ‘Latice’ danas su održali prodajnu izložbu svojih ručnih radova.

– Ovim putem bismo od srca zahvalili svim prijateljima koji nas prate i drugim ljudima dobrog srca koji su na našem štandu našli prigodni poklon ili uspomenu izrađenu rukama naših korisnika – poručuju iz “Latica”. – Želja djece je da napravimo jedan zajednički izlet na more, a to ćemo jedino moći ako sakupimo dovoljno novaca za taj put. Taj izlet neće biti samo zajedničko druženje, veselje, kupanje i sve što more nosi, to će nekima biti jedina mogućnost da odu na more.

Članovi udruge stoga su prionuli na posao te se uključili u izradu predmeta koji će im to omogućiti.

“Latice” inače provode tri projekta: za osobe s intelektualnim teškoćama starije od 21 godine organiziraju se kreativne radionice, radionice samozastupanja i socijalizacije, programe sportskih aktivnosti, usluge pomoći u kući, kulturne aktivnosti, filmske radionice i drugo.

Djeci je na raspolaganju igraonica “Dodir” gdje se provodi program rehabilitacije i habilitacije djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju kroz polisenzorne stimulacije te poticanje kognitivnog razvoja i komunikacije.

U mlađem klubu “Naši anđeli” djeca školske dobi s teškoćama u razvoju sudjeluju u programima socijalizacije i komunikacije te u kreativnim radionicama.

zatvori