Subota, 20. travnja 2024.

Koprivnica treća, županija prva u Hrvatskoj po darivanju krvi na 100 stanovnika

Koprivnica je treća u Hrvatskoj po broju davanja krvi na stotinu stanovnika, dok je Koprivničko-križevačka županija prva, priopćili su iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Točnije, s prikupljenih 6.074 doza krvi naše je Gradsko društvo ostvarilo 10,66 davanja na stotinu stanovnika te je time na trećem mjestu u Hrvatskoj. Zahvaljujući našem gradu i velikom prosjeku davanja na sto stanovnika, kada se tom broju pribroje rezultati postignuti u davalaštvu u Križevcima i Đurđevcu, Koprivničko-križevačka županija ima najbolji prosjek u Hrvatskoj.

Prisjetimo se da je prije godinu dana Koprivnica imala 5.714 doza krvi i bila je druga u Hrvatskoj s 10,03 davanja na sto stanovnika. Ovakve sjajne rezultate koprivnički Crveni križ ne bi uspio ostvariti bez darivatelja, kojima se ovim putem zahvalio na iskazanoj humanosti i plemenitosti.

Nova dva zlatna davatelja

‘Klub 100’ davatelja koji su krv dali stotinu i više puta ovoga je tjedna postao bogatiji za dva nova člana. To su Josip Gregurec (r. 1952.) iz Koprivnice i Mijo Krolo (r. 1964.) iz Novačke.

 

zatvori