Subota, 20. travnja 2024.

3. HNL ISTOK Koprivnica pala u Đakovu u 96. minuti

Nogometaši Koprivnice upisali su poraz u Đakovu u 20. kolu Treće HNL istok. Bolja od Zelenih bila je domaća Croatia rezultatom 2:1.

Bolji početak utakmice Koprivnica nije mogla ni poželjeti. Pogodak iz jedanaesterca kapetana Bojana Tucakovića u prvoj minuti susreta donio je neočekivano vodstvo od 1:0. Rani pogodak u potpunosti je opustio naše igrače koji su kontrolirali igru u cijelom prvom poluvremenu te su propustili povećati vodstvo nakon odlične šanse u 30. minuti kada Leko nije uspio realizirati situaciju jedan-na-jedan s domaćim vratarem. Unatoč dominaciji Koprivnice, do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

Od prve minute nastavka igrači Ranka Celiščaka krenuli su po drugi pogodak, a što su sve uspjeli promašiti — pravo je čudo. Već u 48. minuti stasiti stoper Koprivničanaca Saša Vukonić nije uspio poentirati udarcem glavom iz neposredne blizine. Nekoliko trenutaka kasnije Leko promašuje još jednu veliku priliku te s deset metara, neometan, promašuje vrata Đakovčana.

A onda u razmaku od 15-ak minuta Zeleni promašuju nemoguće. Još jednom Leko sam na golmana, pa Srbljinović sam na golmana te na kraju Ivanović s pet metara nisu uspjeli realizirati stopostotne prilike. I naravno, kao i uvijek u nogometu, stiže kazna. Đakovo iz svoje prve prave prilike, pet minuta prije kraja izjednačuje rezultat na 1:1. Kao da to nije bio dovoljan šok Koprivničancima, četvrti sudac utakmice pokazao je šest minuta nadoknade, a kobna je bila upravo posljednja, 96. minuta, kada domaći zabijaju za 2:1 i veliko slavlje.

Bila je ovo velika prilika da se Koprivnica u potpunosti približi sredini ljestvice gdje realno i zaslužuje biti. U idućem kolu naše nogometaše očekuje vrlo težak zadatak, na Gradski stadion dolazi drugoplasirano Međimurje koje će na svojem putu za Drugu ligu sigurno tražiti nove bodove.

zatvori