Petak, 26. travnja 2024.

KOPIĆ UOČI DINAMA ‘U Maksimiru ne igramo dobro, moramo tu priču pametno odraditi’

Nogometaše Slaven Belupa nakon odlične predstave u utorak protiv Zagreba očekuje novi veliki ispit. Naime, naši nogometaši gostuju protiv lidera hrvatskog prvenstva, Dinama iz Zagreba.

Osim najtežeg mogućeg gostovanja u hrvatskoj ligi, dodatni problemi za nogometaše Slaven Belupa su i užurban tempo odigravanja utakmica u proljetnom dijelu prvenstva, ali i veoma teški tereni koji oduzimaju mnogo energije. Evo što o tome misli trener Željko Kopić:

Ovih par utakmica na ovim zaista izuzetno teškim terenima su nas dosta potrošile jer su nama sve ove tri utakmice, i Osijek, i Inter, i jučer Zagreb bile izuzetno bitne, tako da jednostavno moramo vidjeti u ovih par dana koji od igrača će biti u najboljem stanju. Isto tako, tjedan iza Dinama imamo Split, pa imamo prvu utakmicu polufinala Kupa, pa imamo Istru. Jednostavno, moramo jako pametno cijelu tu priču odraditi, da igrači ostanu zdravi, da ostanu stabilni, u dobroj formi i da podijelimo tu minutažu na što bolji i što kvalitetniji način.

Utakmica u Zagrebu bit će treći međusobni sraz Dinama i Slaven Belupa ove sezone. Do sada je Dinamo pobijedio u obje prethodne utakmice tako da će to sigurno biti dodatan motiv za Koprivničance.

Što se tiče Dinama, znam da Belupo tradicionalno u Maksimiru ne igra dobro. Prvu utakmicu tamo smo relativno lako izgubili. Sigurno da ćemo pokušati u pripremi za utakmicu u nedjelju pronaći neku formulu da budemo što bolji, što kvalitetniji, što konkurentniji, te na kraju krajeva da pokušamo doći do pozitivnog rezultata.

Iako je Maksimir, kako trener Kopić kaže, tradicionalno teško gostovanje za Slaven Belupo, utakmica protiv Zagreba donijela je optimizam i nadu u pozitivan rezultat. Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 15:00.

zatvori