Petak, 19. travnja 2024.

KOPIĆ NAKON RIJEKE ‘Ostavili smo uzvrat potpuno otvorenim, imamo dobre šanse’

Premda je Slaven Belupo sinoć poražen na Rujevici u prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa, još nije sve izgubljeno; Christensenov prvi pogodak u dresu Farmaceuta Kopićevoj momčadi daje nadu u prolaz.

Podsjetimo, u svim dosadašnjim prvenstvenim susretima ove sezone Slaven Belupo podijelio je s bodove s Rijekom. Sinoćnji dvoboj ostavlja prostor za ponavljanje Slavenovog uspjeha iz 2007. godine i prolaska u finale Kupa, smatra trener Željko Kopić:

Nakon tih prvih 15 minuta i ta dva gola minusa sigurno je da je teško igrati, teško se na pravi način vratiti u utakmicu, ali sam ja jako zadovoljan momcima i načinom na koji su reagirali nakon te 15. minute. Počeli smo se iz minute u minutu dizati i na kraju mislim da smo odigrali jedno jako dobro drugo poluvrijeme u kojem smo zaslužili taj gol. Na kraju, ostavili smo potpuno otvorenim ovaj polufinalni sraz s Rijekom i imamo dobre šanse u uzvratu.

Do ponovnog susreta u Kupu proći će gotovo tri tjedna, stoga se trener Kopić s pravom nada da će neki od igrača, poput Christensena, Edsona, Parackog i Pokrivača biti još bolje fizički pripremljeni i spremni da se protiv Rijeke izbori drugo finale Kupa u Slavenovoj povijesti.

Uzvratna utakmica igra se 5. travnja na Gradskom stadionu u Koprivnici, najvjerojatnije s početkom u 18:00.

zatvori