Srijeda, 24. travnja 2024.

Koja nam je revolucija zdrave hrane nadohvat ruke doznajte sutra u Gradskoj knjižnici

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” u četvrtak, 3.ožujka, moći ćete poslušati predavanje biovrtlarice Silvije Kolar-Fodor na temu „Revolucija zdrave hrane nadohvat ruke“.

Predavanje je posvećeno zdravijim, učinkovitim modelima koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Današnja konvencionalna poljoprivreda jedan je od najvećih zagađivača.

Postoje bolji, zdraviji, učinkoviti modeli koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Takvim zdravim uzgojem hrane možemo riješiti velike probleme današnjice. Svi mi možemo učiniti jako puno, pa čak i ako sami ne uzgajamo hranu. Saznajte kako i pridružite se stvaranju boljeg svijeta.

Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja pa se pozivaju sudionici predavanja da se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima i razmijene ga s posjetiteljima.

Razmjena sjemena tradicionalni je način suradnje među seljacima i vrtlarima, očuvanja starih sorti te prilagođavanja različitim vrstama tla i klimatskim uvjetima.

Predavanje počinje u 17:30.

zatvori