Četvrtak, 18. travnja 2024.

KINA NIKADA NE SPAVA A što to točno znači doznajte u srijedu u Knjižnici

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ za srijedu navečer najavljuje zanimljivo putopisno predavanje popraćeno izložbom fotografija o najmnogoljudnijoj svjetskoj zemlji – Kini.

O svojim kineskim iskustvima govorit će gošće iz Bjelovara Antonija PutićTamara Šegan Wharton, a priču su nazvale “Kina nikad ne spava”. Okupljenima će prikazati Kinu koju je teško pronaći na turističkim promotivnim materijalima – Kinu u svom mirnijem, opuštenijem i uspavanijem izdanju. Kinu koja istovremeno spava i vlada svijetom, u kojoj su posao i odmor još uvijek u idealnoj simbiozi.

Njihove će fotografije biti postavljene u izlozima Knjižnice od 9. do 21. ožujka, a obraćaju se prije svega onima koji ne vide prednosti kratkog drijemeža na poslu i produktivnosti, te onima koji su umorni od svog posla i trebaju mali ili malo veći predah. Oko četrdeset fotografija naći će se u izlozima na Zrinskom trgu dok će ih na samom predavanju biti prikazano oko deset puta više. Među motivima ima poznatih, ali i manje poznatih kineskih mjesta uz popratne video snimke. Ukratko, pozivaju iz Knjižnice, dođite pogledati jednu drugačiju Kinu i njene ljude i običaje.

Predavanje će se održati na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice u srijedu, 9. ožujka, od 19 sati.

zatvori