Srijeda, 27. ožujka 2024.

Mali Gotalovčani prikupljenim čepovima ‘zaradili’ za izlet u Nacionalni park Krka

Učenici Područne škole Gotalovo još su jednim primjerom dokazali svoju ekološku osviještenost i angažman u očuvanju prirode. Uz svoje redovne eko-aktivnosti, poput skupljanja starog papira i baterija, u školi prikupljaju i plastične čepove pa su se uključili u akciju koju je organizirala Javna ustanova Nacionalni park Krka.

Naime, humanitarnom akcijom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” Javna ustanova Nacionalni park Krka pridružila se kampanji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Tijekom akcije koja je trajala od 15. lipnja do 15. prosinca prošle godine prikupljeno je više od devet tona plastičnih čepova, a prihodi od akcije namijenjeni su kupnji skupih lijekova za oboljele od leukemije i limfoma koji nisu na listi HZZO-a.

Kako bi dodatno popularizirala akciju, Javna ustanova N. P. Krka svima koji su sudjelovali poklonila je dvije besplatne ulaznice za Nacionalni park. Kako gotalovečku školu pohađa 17 učenika u dva kombinirana razredna odjela, ulaznice su za sebe i za svoje mališane osvojile učiteljice Ana-Marija Sataić i Violeta Pranjić. Osim toga, po dvije ulaznice za članove svojih obitelji osvojili su i svi roditelji sadašnjih, ali i nekih bivših učenika škole u Gotalovu.

Učenici, učiteljice i roditelji ovime su jako sretni te već planiraju zajednički jednodnevni izlet u Nacionalni park Krka koji će se vjerojatno održati u lipnju.

zatvori