Utorak, 16. travnja 2024.

GODIŠNJA KONVENCIJA Koprivnički SDP tražit će izglasavanje nepovjerenja M. Androliću

Članovi koprivničkog SDP-a u subotu su odradili izvještajnu godišnju konvenciju.

O najvažnijim odlukama izvijestio nas je predsjednik GO SDP-a Zoran Gošek:

Prihvaćena su dva zaključka koja su dala podršku aktivnostima Gradskog odbora SDP-a u dosadašnjem radu, odnosno na onaj zaključak kojim smo tražili da se na županijskoj konvenciji ide na raspravu i izglasavanje nepovjerenja predsjedniku županijske organizacije. Naime, bilo je dosta nezadovoljstva u radu, poglavito zbog odnosa prema aktivnostima u Županijskoj skupštini, odnosa prema županijskoj vlasti… Nije ispoštivano dosta toga pa ćemo to raspraviti unutarstranački na županijskoj konvenciji koja je sazvana u travnju.

Subotnja je konvencija tako službeno potvrdila nezadovoljstvo većine koprivničkih SDP-ovaca predsjednikom podravsko-prigorske stranačke organizacije Milivojem Androlićem, ali i statusom kojega koprivnički SDP, kao jedan od stranačkih bastiona u Hrvatskoj, uživa u stranci.

I u izvještaju smo izrazili nezadovoljstvo jer, konkretno, snaga i aktivnost, a i upravljanje gradom Koprivnicom nije prepoznato od vrha stranke što je rezultiralo i činjenicom da mi danas nakon 16 godina nemamo ni jednog saborskog zastupnika. Jasno smo izrazili svoje nezadovoljstvo, ali sada je stvar gotova.

Da se većina koprivničkih SDP-ovaca slaže s Gošekovim stavovima pokazao je i izbor 16 delegata koji će predstavljati Koprivnicu na stranačkoj konvenciji na nacionalnom nivou. Naime, tajnim glasovanjem izabrani su pripadnici struje koja traži Androlićevu smjenu i izražava nezadovoljstvo stanjem u stranci.

zatvori