Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Gimnazijski Talent show: ‘Cilj je da vide da ih vidimo’

Talent show koprivničke Gimnazije “Fran Galović”, kojim škola četvrtu godinu za redom daje priliku učenicima da se predstave sa svojim talentom, održan je večeras u Domu mladih.

Škola na ovaj način obilježava i Međunarodni dan darovitih učenika. – Učenici realno niti nemaju gdje izvan škole pokazati ono što rade u slobodno vrijeme pa smo odlučili pokrenuti ovaj Talent show. Na taj način obilježavamo i Međunarodni dan darovitih učenika. Dajemo im mogućnost da se predstave i pokažu drugima s bilo kojim sklonostima koje imaju – rekla nam je profesorica glazbene kulture koja je i pokrenula Talent show, Darija Kivač.

Ove godine su svoje talente pokazali pjevači, svirači, glumci i učenici koji su snimili film, a osim gimnazijalaca, na Showu su sudjelovali i učenici iz drugih škola. Svatko je od njih na kraju dobio neku vrstu nagrade.

Nagradu publike, koja ga je nagradila najgromoglasnijim pljeskom, osvojio je Mihael Kramarić za monolog “Mercedes Micika” autora Mihovila Maloče.

Najoriginalnija je bila izvedba Mateja Gašparića i Tomislava Benotića koji su Rihanninu pjesmu “We Found Love” odsvirali na gitari i bisernici.

Izvođači su između sebe nagradu dodjelili najmlađoj sudionici ovogodišnjeg Showa, Sari Forjan za njezinu izvedbu pjesme “Good Enough” grupe Little Mix.

Za najbolje autorsko djelo proglašen je film učenika Mateja Jaušića, Ane Kamber, Adriane Horvat i Lovre Herbaia “King Jeremy The Wicked”.

Nagrada za najbolju interpretaciju otišla je u ruke Davida Rožmarića i Karle Potroško koji su izveli pjesmu Detoura “Daleko”.

Treće mjesto osvojila je Lucija Đaković koja je otpjevala i odsvirala na gitari Rihanninu pjesmu “Man Down”.

Drugo mjesto pripalo je Mihaelu Kukelšćaku koji je otpjevao i odsvirao na klaviru pjesme Željka Joksimovića “Nije ljubav stvar” i Eda Sheerana “Thinking Out Loud”.

Pobjednicima ovogodišnjeg Talent showa proglašeni su Klaudia Ivačić, Tara Knežević, David Rožmarić i Eric Vidović koji su otpjevali i odsvirali pjesmu Sama Smitha “Writings on the Wall”.

– Oduševljen sam ovim mladim ljudima, njihovim nastupima i publikom koja ih je podržala da uspiju u svojem mladom životu, da pokažu tu svoju inovativnost i kreativnost – rekao je nakon Talent showa ravnatelj koprivničke Gimnazije Vjekoslav Robotić koji je kratko i jasno odgovorio na pitanje s kojim ciljem ga Gimnazija organizira: – Cilj je da oni vide da ih mi vidimo.

zatvori