Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo poražen pogotkom iz sumnjivog penala, teška ozljeda Vinka Međimorca

Nogometaši Slaven Belupa pred petstotinjak promrzlih gledatelja na Gradskom stadionu u Koprivnici ni u trećem međusobnom susretu ove sezone nisu uspjeli pobijediti Split. U zanimljivom dvoboju pobjedu gostima donio je bivši Farmaceut, Petar Mišić, pogotkom iz sumnjivog kaznenog udarca.

Iako bez Ozobića, Slaven Belupo je najavljivao osvajanje nova tri domaća boda koja bi ih dodatno odmaknula od pretposljednje Istre i mjesta koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi.

Početak susreta obilježilo je dosta grešaka i s jedne i s druge strane. Na prvu pravu priliku čekalo se 25 minuta, kada je Stefan Savić odličnim udarcem s dvadeset metara pokušao svladati golmana Splita, ali je lopta prošla pokraj vratnice.

Pet minuta poslije udarca Savića teško se ozlijedio mladi Slavenov stoper Vinko Međimorec. U jednom duelu u protivničkom šesnaestercu Međimorec je neugodno pao i slomio ruku. Odnesen je na nosilima van terena, a umjesto njega je ušao Edson.

Do kraja poluvremena Slaven Belupo je imao dominaciju, ali ne i konkretne šanse. Jedino vrijedno spomena udarac je Ejupija u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena koji je otišao iznad gola gostiju.

Početak drugog poluvremena donio nam je presliku prvog. Slaven Belupo držao je loptu u svojim nogama, no čvrst bedem Splita nije uspijevao probiti. Najbolja i jedina šansa za domaće bila je u 55. kada Štiglec snažno puca iskosa, s lijeve strane, ali vratar Splita odlično brani. Nakon toga su se i gosti malo oslobodili. Prijetili su, neuspješno, u 60. i 66. minuti preko svog napadača, Arroya.

U 68. minuti desio se ključan događaj na utakmici. Ponovno je Arroyo bio u akciji, pokušao je centrirati s lijeve strane, ali je lopta napucala Edsona, prvo u tijelo, a zatim i u ruku. Sudac Bebek dosudio je sumnjivi kazneni udarac koji je izazvao burne reakcije publike i igrača Slaven Belupa. S bijele točke pogodio je Petar Mišić.

Do kraja utakmice Splićani su propustili povećati svoje vodstvo, a naši nogometaši nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol gostiju. Ovim porazom Slaven Belupo ostao je na 7. mjestu sa 27 bodova, tri više od osmoplasiranog Osijeka i pet više od devete Istre.

– Gledao sam dvije različite utakmice – komentirao je nakon susreta trener Željko Kopić. –  Do penala smo mi bili ti koji su dominirali, gdje Split nije imao ni jednu ozbiljniju priliku. Imali smo neke polušanse, ali taj jedanaesterac nas je jednostavno poremetio i nakon toga nam je bilo izuzetno teško igrati i, nažalost, nismo se uspjeli vratiti.

Sumnjivi kazneni udarac trener Kopić nije htio komentirati.

Iduća utakmica igra se u utorak kada Farmaceuti gostuju u Rijeci u prvoj utakmici polufinala Kupa.

PRVA HNL, 27. kolo: Slaven Belupo – Split 0:1 (0:0)
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 482.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Petrović i Grgić. Četvrti: Batinić. Delegat: Kolesarić. Kontrolor: Šarić.

Strijelci: 0:1 Mišić (’69, 11 m)

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rozman – Purić, Međimorec (od 33. Edson), Musa, Štiglec – Paracki, Jambor, Christensen (od 75. Arap) – Savić (od 59. Križman), Ejupi, Delić. TRENER: Željko Kopić.

SPLIT (4-3-2-1): Duka – Obšivač, Vrgoč, Rrahmani, Majstorović – Jukić (od 54. Pešić), Vidović, Grubišić (od 54. Galović) – Bagarić, Mišić (od 74. Franjić) – Arroyo. TRENER: Goran Sablić.

Žuti kartoni: ’64 Edson, ’68 Paracki (Slaven Belupo); ’29 Jukić, ’49 Obšivač, ’70 Bagarić, ’84 Majstorović (Split)

zatvori