Petak, 19. travnja 2024.

Osvit i novigradska Drava bez pogodaka u Đelekovcu

Na sam Uskrs u uobičajenom đelekovečkom terminu od 10 sati ujutro susreli su se domaći Osvit i gostujuća Drava iz Novigrada Podravskog. Susret 16. kola Prve županijske nogometne lige završio je bez pogodaka.

Utakmica je počela šansom gostiju: opasno tuče Maurović no Međimorec uz manje probleme brani. U 13. minuti prva prilika za domaće, ali Gregurek glavom cilja preko gola. Par minuta kasnije prilika za Dravu, Schmidt puca u Međimurca. Mirno je bilo sve do 58. minute kada opet dobru šansu ima Gregurek, ali ponovno glavom tuče neprecizno pored lijeve vratnice Vlahovog gola.

Igra se u tim trenucima rasplamsala i stopostotnu šansu ima Ledinski. Izlazi sam pred Međimorca, ali šalje loptu malo preko grede. Igrala se 72. minuta kada nakon uigrane kombinacije Novigradaca iz kornera Baltić atraktivnim volejem puca preko gola domaćih. U 81. minuti šut domaćih s ruba kaznenog prostora Vlah brani bez problema.

Do kraja utakmice mogli smo vidjeti još po jednu polupriliku sa svake strane no ništa konkretno.

Dojma smo da su se i jedni i drugi zadovoljili bodom, što je i najrealniji ishod ove utakmice. Od derbija kola mogli smo očekivati više od par prilika koje smo vidjeli. Ovim bodom Novigraci su se približili drugoplasiranom Kloštru s 30 bodova na samo dva boda zaostatka, a Đelekovčani su skupili 24 boda s kojima drže 5. mjesto.

Prva ŽNL – 16. kolo – rezultati

Subota, 26.3.
15:00
Legrad: Graničar – Mladost (Kloštar Podravski) 4:0
Gola: Fugaplast – Mladost (Molve) 1:2
Cvetkovec: Tehničar 1974 – Bratstvo 6:0

Nedjelja, 27.3.
10:00
Đelekovec: Osvit – Drava (Novigrad Podravski) 0:0
16:00
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Križevci
Ždala: Prekodravac – Panonija
Podravske Sesvete: Drava – Sloga

zatvori