Atletski klub Koprivnica ove je subote ugostio najbolje hrvatske atletičare u sklopu Ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu, inače jednog od najjačih državnih atletskih prvenstava. Natjecanje je održano na lokaciji pored koprivničkih bazena na Cerinama, pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i Drave.info, a naši su atletičari postigli više nego odlične rezultate.

Snažan vjetar i kišom natopljena blatnjava staza bili su veliki problem za natjecatelje koji su unatoč tome dali sve od sebe. Najbolji, kao i u čak pet prethodnih natjecanja, bio je zagrebački Agram, a naši atletičari su zauzeli odlično treće mjesto u muškoj konkurenciji, odnosno četvrto mjesto sveukupno.

Matjaž Štanfel, Zoran Žilić i Ivan Dračar. Snimio Marko Posavec.
Matjaž Štanfel, Zoran Žilić i Ivan Dračar. Snimio Marko Posavec.

Najljepši mogući poklon Atletskom klubu Koprivnica za 40. rođendan, osim same mogućnosti organizacije ovako velikog natjecanja, zasigurno su rezultati u kategoriji seniora na četiri kilometra i kadeta na 1,5 kilometar gdje je naš klub postao prvak Hrvatske. U kategoriji seniora na četiri kilometra Zoran Žilić kroz cilj je je prošao drugi, Ivan Dračar četvrti, a Matjaž Štanfel osmi.

– Osvojili smo prvo mjesto u kategoriji seniora na četiri kilometra što je izuzetan uspjeh za koprivničku atletiku, ali i općenito za ovaj kraj jer je ovo prvi put u povijesti kluba da smo uspjeli ostvariti takav rezultat i to baš kada slavimo 40 godina; nije se moglo poklopiti bolje. Izuzetno sam zadovoljan natjecanjem i vesele me komentari ostalih sudionika koji su oduševljeni stazom koja je, iako teška, bila vrlo atraktivna – rekao nam je predsjednik AK Koprivnica i jedan od naših ponajboljih trkača Zoran Žilić.

U kategoriji kadeta na 1,5 kilometar kroz cilj su prošli Marko Gregurec kao prvi, Luka Šostarić kao drugi, te Ivan Mikulić kao šesti.

– Staza je bila jako teška, ali naša velika prednost je bila to što smo mi trenirali po blatnjavim poljima i upravo na takvim dijelovima smo radili prednost u odnosu na druge – rekao nam je Luka Šostarić, a Marko Gregurec je dodao da je staza bila najteža na kojoj se natjecao do sada i da je veoma sretan zbog ostvarenog rezultata.

Odličan rezultat ostvarile su i mlađe kadetkinje našeg kluba u utrci na 800 metara. Ivana Trešćec, Ana Slavinić i Laura Sabolec zauzele su treće mjesto.

U ukupnim poretcima u kategoriji muškaraca Koprivnica je zauzela treće mjesto, a u kategoriji žena sedmo mjesto što je bilo dovoljno za sveukupno četvrto mjesto. Najbolja ekipa bio je Atletski klub Agram, Svetice iz Zagreba zauzele su treće mjesto, a Dinamo-Zrinjevac četvrto.

REZULTATI:

Seniorke, 4.000 m

 1. Dinamo-Zrinjevac
 2. Sljeme
 3. Agram

Seniori, 4.000 m

 1. Koprivnica
 2. Velika Gorica
 3. Slavonija-Žito

Seniorke, 8.000 m

 1. Sljeme
 2. Agram
 3. Svetice
 4. Međimurje
 5. Koprivnica

Seniori, 12.000 m

 1. Svetice
 2. Rudolf Perešin
 3. Agram
 4. Dinamo-Zrinjevac
 5. Koprivnica

Mlađi juniori, 4.000 m

 1. Agram
 2. Svetice
 3. Dinamo-Zrinjevac

Mlađe juniorke, 2.000 m

 1. Moslavina
 2. Križevci
 3. Dinamo-Zrinjevac

Stariji juniori, 8.000 m

 1. Agram
 2. Svetice
 3. Međimurje

Starije juniorke, 4.000 m

 1. Svetice
 2. Agram
 3. Istra

Mlađi kadeti, 1.000 m

 1. Slavonija-Žito
 2. Agram
 3. Dinamo-Zrinjevac

Mlađe kadetkinje, 800 m

 1. Agram
 2. Dinamo-Zrinjevac
 3. Koprivnica

Kadeti, 1.500 m

 1. Koprivnica
 2. Istra
 3. Slavonija-Žito

Kadetkinje, 1.000 m

 1. Agram
 2. ASK
 3. Istra

Ukupni poredak – muški

 1. Agram
 2. Svetice
 3. Koprivnica

Ukupni poredak – žene

 1. Agram
 2. Dinamo-Zrinjevac
 3. Svetice

Ukupni poredak

 1. Agram
 2. Svetice
 3. Dinamo-Zrinjevac
 4. Koprivnica

Sve rezultate možete pogledati na stranicama Hrvatskog atletskog saveza (PDF).