Petak, 26. travnja 2024.

EKSPLOZIJA U BOROVLJANIMA Mladen Mađer: ‘Imao sam sreće, prijatelj je jedva preživio’

Od eksplozije ručne bombe u subotu u vinogradu kod Borovljana stradao je i načelnik Općine Novigrad Podravski, Mladen Mađer.

Podsjetimo, bomba je bila zakopana i eksplodirala je zbog vatre koju su načelnik Mađer i prijatelji tamo zapalili jer su krčili zemljište koje je Mađer nedavno kupio. Načelnik Mađer opisao je Dravi.info što se točno dogodilo:

S obzirom na to da sam kupio gorice, klet i okoliš, organizirao sam radnu akciju jer je zemljište bilo prilično zapušteno te pozvao prijatelje da to napravimo. Kako smo rušili, zapalili smo vatru i stavljali granje u nju i u jednom trenutku došlo je do eksplozije. Nismo znali u tom trenutku što je eksplodiralo, no policija je kasnije utvrdila da se radilo o ručnoj bombi koja je bila zatrpana 30-40 cm ispod zemlje i uslijed vatre došlo je do aktiviranja. Imao sam tu sreću da sam bio okrenut leđima pa sam dobio u leđa i ruku, ali prijatelj je stajao bliže vatri i dobio je u predjelu prsnog koša i trbušne šupljine. Nas je gore bilo sedam, a ostali su stajali dalje i prošli su bez ozljeda. Svi smo bili nekih 10-12 metara oko vatre.

Stipe Udovičić, koji je stajao bliže vatri, hitno je prebačen u koprivničku bolnicu, a potom u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu gdje su se liječnici borili za njegov život.

Svaka čast kolegama koji su ga odmah prebacili u bolnicu, Hitna ga je odmah primila i prevezla u Dubravu, sve pohvale za brzinu i sve. Trenutno mu je stanje stabilno i nalazi se izvan životne opasnosti, ali bilo je kritično, jako kritično.

Mađer ne želi nagađati o tome kako se bomba tamo našla i tko ju je zakopao te to prepušta policiji. Kaže kako će prije bilo kakvih radova detaljno pregledati teren kako se u zemlji ne bi skrivalo još neugodnih iznenađenja.

zatvori