Petak, 26. travnja 2024.

Izložba ‘Hrvatska iz zraka’ Davora Rostuhara stiže u Srednju školu i Gimnaziju

Izložba fotografija Davora Rostuhara pod nazivom ‘Hrvatska iz zraka’ ponovno dolazi u Koprivnicu, nakon što je na središnjem gradskom trgu predstavljena u svibnju prošle godine. Ovoga će ju puta udomiti Srednja škola Koprivnica i Gimnazija ‘Fran Galović’ i to trajno, a predstavit će ju uz predavanje i sam autor.

Izložbu čini trideset fotografija koje na maštovit i kreativan način prikazuju prirodne ljepote te materijalnu i nematerijalnu baštinu Hrvatske. Osim toga, fotografije imaju i veliku edukativnu vrijednost u području geografije, povijesti i kulture te promicanja važnosti zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti. Poseban je naglasak stavljen na fotografije koje prikazuju hrvatsku bioraznolikost te njenu povijesnu i kulturnu baštinu, a popraćene su i edukativnim tekstovima.

Cijeli će projekt osobno doći predstaviti autor fotografija Davor Rostuhar, inače predsjednik zagrebačkog Kluba za ekspedicionizam i kulturu. Srednja škola i Gimnazija tako su se našle među 160 odabranih srednjoškolskih ustanova u cijeloj Hrvatskoj kojima je pripala ta čast, a zahvaljujući potpori Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje fotografije će ostati u njihovom trajnom vlasništvu.

Izložba je postavljena na 30 plakata u predvorju, hodnicima i na prvom katu škole, a njeno otvorenje i predavanje Davora Rostuhara održat će se u utorak, 8. ožujka, s početkom u 13:45 u učionici 70. Prije toga, Davor Rostuhar održat će predavanje i u Gimnaziji.

zatvori