Utorak, 23. travnja 2024.

Članice Udruge slijepih obilježile Dan žena

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u utorak je, povodom Dana žena, u koprivničkom Domu za starije i nemoćne provela dvije aktivnosti pod nazivom “I ja sam žena”, namijenjene članicama Kluba slijepih žena.

Prvo su prisustvovale predavanju održanom u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom kako bi se pobliže upoznale s temom nasilja u obitelji. Članice kluba doznale su kako proaktivno reagirati na moguću takvu situaciju, ali i osvijestile činjenicu da kao osobe s invaliditetom pripadaju posebno ranjivoj društvenoj skupini, podložnoj nasilju.

Nakon predavanja, za članice Udruge organiziran je tretman uljepšavanja u jednom kozmetičko–frizerskom salonu. S obzirom na nedostatak vizualne percepcije vlastitog tijela, uljepšavanje pod vodstvom stručnih djelatnica salona pokazalo se kao pozitivno iskustvo.

Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije.
Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Aktivnost “I ja sam žena” provodi se u sklopu projekta „Udruženim snagama kroz život“ koji je financiran sredstvima Koprivničko – križevačke županije i Grada Koprivnice, a koji je usmjeren na organizaciju slobodnog vremena, rekreacijske, kreativne i socijalne aktivnosti kojima članove Kluba slijepih muškaraca i Kluba slijepih žena aktivno uključujemo u društveni život zajednice.

zatvori