Petak, 29. ožujka 2024.

U požaru kuće smrtno stradao razvojačeni hrvatski branitelj

U tragičnom požaru koji je sinoć malo prije 22 sata progutao njegovu kuću u Starim Bošnjanima nedaleko od Lepavine smrtno je stradao 52-godišnji razvojačeni hrvatski branitelj Dragan Jakupčić.

– Jučer u večernjim satima došlo je do požara kuće u kojoj je pronađeno mrtvo tijelo osobe – rekla je jutros u programu Radio Drave policijska službenica za odnose s javnošću PU koprivničko-križevačke Dijana Žagar.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Križevci i lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. U potpunosti je izgorjelo krovište kao i unutrašnjost objekta. Jakupčić je u kući živio sam.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da je požar uzrokovan ljudskom radnjom, izvijestila je naknadno PU koprivničko-križevačka, te dodala kako do sada poduzetim radnjama nisu utvrđene okolnosti koje bi upućivale na kazneno djelo.

Očevidne radnje na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Policijske postaje Križevci u nazočnosti inspektora zaštite od požara Policijske uprave koprivničko–križevačke. O događaju će biti dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori