Četvrtak, 25. travnja 2024.

A-HSP: ‘Sufinancirajte prijevoz i onih učenika koji se školuju izvan naše županije’

‘Mi smo i vaša djeca’ inicijativa je kojom Klub mladeži Autohtone – Hrvatske stranke prava želi potaknuti općine i gradove Koprivničko-križevačke županije koje do sada nisu imale tu praksu da i učenicima koji se školuju izvan naše županije sufinanciraju njihov prijevoz.

Konkretno, radi se o općinama Molve i Kalinovac te Gradu Đurđevcu na čije su adrese mladi pravaši poslali dopise, no do sada, kažu, nije bilo odgovora ni na jedan.

Predsjednik mladih pravaša Ivan Rerih o razlozima pokretanja inicijative:

Kao što i samo ime naše inicijative govori – Mi smo i vaša djeca i ta djeca su budućnost tih općina i gradova. Ako oni nisu spremni sufinancirati njihovo školovanje onda nemaju svijetlu budućnost.

Prijevoz takvih učenika mjesečno košta od 220 do 270 kuna, ovisno o relaciji, što je prema Rerihovim riječima neprihvatljivo te u stranci smatraju da bi svi trebali slijediti primjer Općine Virje koja potpomaže učenike od početka do kraja školovanja.

A-HSP traži ukidanje financiranja političkih stranaka iz državnog proračuna

Predsjednik Gradske organizacije A-HSP-a Milan Bingula na današnjoj je konferenciji za medije istaknuo i kako se stranka zalaže za ukidanje financiranja političkih stranaka iz državnog proračuna.

Naš je prijedlog da u Hrvatskoj, kad je već demokracija, da sve stranke na izbore izlaze ravnopravno. Da se svim strankama ukine financiranje iz državnog proračuna i neka se financiraju od obrtnika, građana ili drugih koji žele potpomoći njihov rad. A ne da koriste sredstva od ljudi od kojih 70% živi na marginama, na minimalcu.

Bingula napominje i da će, ako za njihovu ideju neće biti sluha, krenuti u sakupljanje potpisa za provedbu referenduma s tim pitanjem.

zatvori