Četvrtak, 18. travnja 2024.

Zeleni preokrenuli rezultat i pobijedili Croatiju iz Grabrovnice

Nogometaši Koprivnice sinoć su u petoj po redu prijateljskoj utakmici pobijedili Croatiju iz Grabrovnice.

Gosti su dva puta bili u vodstvu, no Zeleni su na kraju slavili s 3:2. Bio im je to prvi protivnik nižeg ranga otkako su počeli s pripremama, osim Slavenovih juniora s kojima su igrali prvu utakmicu, ali kako kaže trener Ranko Celiščak – to uopće nije važno.

Bila je to jako dobra utakmica, protivnik izvrstan, drugi na tablici u četvrtoj ligi i sa željom da budu prvi te da prijeđu u treću ligu, u kojoj smo mi.

Pogotke za Zelene postigli su Sminderovac, Munivrana i Srbljinović koji se vratio nakon oporavka od ozljede. Pripreme se polako bliže kraju i proljetni dio prvenstva je pred vratima. Celiščak još uvijek ima dosta posla oko slaganja momčadi.

I ova utakmica je pokazala da još uvijek u veznoj liniji imamo određenih problema, tu tražim neka rješenja, isprobavam varijante…

Jedna od tih varijanti, primjerice, bila je to što je Martinčić jučer igrao na poziciji zadnjeg veznog, dok je Šarlija debitirao u prvoj momčadi na poziciji stopera. Obojica su se u tome vrlo dobro snašli što je, kaže Cvele, razlog za optimizam.

Bez obzira na to što smo dva puta gubili, momčad je imala mirnoću; strpljivom igrom i traženjem prave prilike na kraju smo došli do zaslužene pobjede.

Slijede još tri prijateljske utakmice. U subotu Zeleni putuju u Zagreb gdje im je domaćin HAŠK, iduće srijede gostuju u Kalinovcu, a završnu provjeru imaju za tjedan dana u Sesvetama kod istoimenog drugoligaša.

Sada će način treninga biti drukčiji: izbacit ćemo teretanu, treninzi će biti isključivo s loptom, manjeg intenziteta, više na svježini, tako da momčad dobije jednu konturu kakva će biti u prvenstvu.

Prvenstvo počinje posljednjeg vikenda u veljači, a nogometaši Koprivnice u prvom proljetnom kolu gostuju u Varaždinu.

 

zatvori