Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Verica Rupčić danas preuzima Županijsku skupštinu

Članovi Skupštine Koprivničko-križevačke županije pozvani su u 16 sati u koprivničku Gradsku vijećnicu na 19. sjednicu.

Za početak, razriješit će dužnosti predsjednika Damira Felaka koji je odstupio zbog saborskih obaveza, a potom će za novu predsjednicu Županijske skupštine izabrati stranačku mu kolegicu Vericu Rupčić. Ona sama zahvalna je svojoj stranci na ukazanom povjerenju:

To je na neki način potvrda ili priznanje mom dosadašnjem radu i svemu onome što sam kroz dugi niz godina učinila na našem terenu, i kao vijećnica u županijskoj skupštini, a i u mnogim drugim aktivnostima kojima sam se bavila. Vjerujem da je svima dobro znano da se zalažem za ravnopravnost spolova i za veću participaciju žena u svim segmentima našeg društva, pa tako i u političkom smislu. Ovo je na određeni način i kruna u mojoj političkoj karijeri.

Rupčić je, kaže, dobila potporu većinskog kluba HDZ–HSS–A-HSP pa je samo pitanje hoće li oporbeni vijećnici biti za, protiv ili suzdržani.

Na dnevnom redu su 32 točke, od kojih još izdvajamo donošenje Odluke o dodjeli javnih priznanja te raspodjelu oko pola milijuna kuna političkim strankama, kao i izvješća o lanjskom radu Antikorupcijskog povjrerenstva i radu Mrtvozorničke službe.

zatvori