Četvrtak, 25. travnja 2024.

Uspješan vikend koprivničkih badmintonaša

Tri mlade članice Badmintonskog kluba Koprivnica – Anja i Nika Matovina te Linda Terzić – proteklog su vikenda nastupile u prvom kolu Hrvatskog kupa za kadete i mlađe juniore, održanom u Čakovcu.

Nika i Linda natjecale su se u kategoriji do 13 godina, pojedinačno i u paru: Nika je zauzela peto, a Linda šesto mjesto. U paru su, međutim, osvojile drugo mjesto te time uspjele doći do postolja. Anja je nastupila u kategoriji do 15 godina te osvojila 18. mjesto.

Ni ostali koprivnički badmintonaši nisu mirovali: nastupili su, naime, na međunarodnom rekreativnom turniru Servus u Zagrebu, i to u konkurenciji od preko 200 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te daleke Danske. Jan Barić i Marin Matekalo nastupili su pojedinačno te se plasirali između 9. i 16. mjesta, dok su žene pojedinačno bile nešto uspješnije – Petra Bojanić bila je treća, Lucija Frančić peta, Ana Ribić sedma i Petra Lozo osma. U ženskim parovima Petra Bojanić i Lucija Frančić osvojile su treće mjesto, a isti su uspjeh ostvarili i Marjan Vugrinec i Slovenac Tine Albrecht.

zatvori