Srijeda, 24. travnja 2024.

U klupe će na jesen manji broj prvašića nego lani

1207 mališana s područja grada Koprivnice ove godine može krenuti u prvi razred osnovne škole.

Ako ovu brojku usporedimo s prošlogodišnjom, sljedeće školske godine će u klupe manji broj prvašića. Rekao je to Dravi info voditelj službe za društvene djelatnosti u Uredu državne uprave Koprivničko-križevačke županije, Boris Sabolić.

Početna brojka je 1207 djece. U usporedbi s godinom ranije kada ih je bilo 1233, imamo 26 djece manje.

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2016./2017. upisuju se djeca koja do početka travnja navrše šest godina, ali i djeca kojoj je prošle godine odgođen upis. Naravno, iznimno se mogu upisati i djeca koja do tog datuma neće imati dovoljno godina. Na koji način ponijeti zahtjev za prijevremeni upis, objašnjava Sabolić.

Na stranicama našeg Ureda je objavljen obrazac kojeg treba popuniti, a taj obrazac se može dobiti u školama i predškolskim ustanovama. Popunjeni obrazac treba, zajedno s fotokopijom osobne iskaznice roditelja i mišljenjem predškolske ustanove o djetetu, dostaviti u Ured državne uprave do 31. ožujka.

Početkom ožujka kreću i liječnički pregledi za koje će djeca dobiti poziv prema terminima koje će odrediti Služba za školsku medicinu. Oni će trajati do sredine svibnja pa ćemo konačan broj prvašića koji će sljedeće školske godine započeti svoje osnovnoškolsko obrazovanje znati početkom lipnja.

zatvori