Utorak, 16. travnja 2024.

Tko su predloženi ovogodišnji dobitnici županijskih nagrada i priznanja

Jedna od zanimljivijih točaka dnevnog reda skupštine Koprinvičko-križevačke županije, što će biti održana u ponedjeljak u Koprivnici, bit će donošenje odluke o ovogodišnjim dobitnicima županijskih nagrada i priznanja.

Prema prijedlogu Odbora za dodjelu javnih priznanja, nagradu za životno djelo dobit će Križevčanin prof. Zoran Homen, i to za najviše uspjehe u radu i osobite zasluge na području umjetničkog rada te promicanju tradicionalnih vijrednosti i običaja. Za nagradu za životno djelo dobitniku se uručuje povelja i novčana nagrada od 20.000 kuna.

Za nagradu za promicanje ljudskih prava „Mara Matočec“ predložena je Tamara Premuš iz Križevaca. I za ovu nagradu predviđena je i povelja te novčana nagrada od 7.000 kuna.

Za povelje i po 5.000 kuna za doprinos ugledu i promociji naše županije predloženi su Silvija Turist iz Koprivnice i Kulturno-umjetničko društvo Molve. Iste nagrade, ali za iznimno postignuće u protekloj godini, mogle bi završiti u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelja „Mali princ“ i koprivničkoj tvrtki Hangar 18.

Za dobitnike županijskih zahvalnica predloženi su Radio Križevci, Nogometni klub Borac iz Imbriovca, Franjo Barić iz Sigeca, Udruga Sigečko srce iz Sigeca i Mješoviti pjevački zbor umirovljenika grada Koprivnice. Nagrađeni će uz zahvalnice dobiti i novčanu nagradu od po 2.000 kuna.

Uručenje nagrada bit će upriličeno na svečanoj sjednici županijske skušptine povodom Dana naše županije 13. travnja.

zatvori