Četvrtak, 25. travnja 2024.

Tko će biti novi ravnatelj koprivničke Umjetničke škole?

Počela je procedura izbora novog ravnatelja koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Za posao novog ravnatelja pristigle su četiri kandidature – akutalne vršiteljice dužnosti ravnatelja Ariane Šandl, koja u školi predaje i solfegio i povijest glazbe; potom saksofonista profesora Vojkana Jocića i rogista profesora Mirka Tkalčeca. Uz kandidate iz same Umjetničke škole za posao ravnatelja te obrazovne ustanove zainteresiran je i Mihael Kivač profesor glazbene kulture u Osnovnoj školi Đuro Ester.

Prema propisanoj zakonskoj proceduri Školski odbor je zatražio da se o kandidatima izjasne i ostala tijela. Tako će se o kandidatima tajnim glasovanjem u petak izjasniti Vijeće roditelja, a idući tjedan Učiteljsko vijeće i Zbor radnika. Svi će oni zaključke dostaviti predsjedniku Školskog odbora i to će tijelo potom novog ravnatelja birati javnim glasovanjem.

No konačnu odluku o novom ravnatelju donosi ministar znanosti, obrazovanja i sporta kojemu Školski odbor dostavlja kompletnu dokumentaciju o izboru ravnateljskog kandidata. Ako u roku 15 dana iz Ministarstva ne dođe nikakva odluka, tada se smatra da je prihvaćen prijedlog školskog odbora.

Recimo i da će danas, 4. veljače, Učiteljsko vijeće izabrati svog novog predstavnika u Školskom odboru jer je iz njega izašao prof Vojkan Jocić. Tako se želi spriječiti mogućnost da tijekom izbora novog ravnatelja Jocić da glas sam sebi, što bi mu bila svojevrsna prednost pred ostalim kandidatima.

zatvori