Srijeda, 27. ožujka 2024.

Tetec o kazni za parkiranje: Moj je prijedlog u interesu građana i vjerujem da će vijećnici to prepoznati

Predlagač ukidanja dnevne karte kao kazne za neplaćanje parkiranja, laburistički vijećnik Darko Tetec, bio je pozvan u gradsku upravu na dogovore.

Iako je bilo dobre volje, konačni kompromis ipak nisu postigli, kaže Tetec:

Nisam pristao da dnevna karta kao kazna za građane ostaje, što oni žele zadržati. Stoga ćemo na sjednici imati dva prijedloga.

Jedan je Tetecov, a drugi onaj kojega potpisuje gradonačelnica Vesna Želježnjak. Iako je za pretpostaviti koji će dobiti potporu većine vijećnika, Tetec ne gubi nadu:

Pa nisam baš siguran. Ovo nije odluka svjetonazorskog tipa već se tiče parkiranja u gradu Koprivnici. Vjerujem da će gradski vijećnici shvatiti o čemu se radi jer je Ustavni sud tu kaznu koja je zapakirana u cijenu dnevne karte proglasio neustavnom. Ta odluka nije samo protuustavna već je i protiv interesa građana. Vjerujem u promućurnost kolega vijećnika i da će uvidjeti da je moj prijedlog stvarno u interesu građana.

Prema gradonačelničinu prijedlogu u Koprivnici će biti barem tri vrste dnevne karte – one po 20 i 30 kuna, ovisno o parkirališnoj zoni i ona za 80 kuna, što i dalje ostaje kazna za one koji ne plaćaju parkiranje.

Dodajmo i da je o toj temi na gradskoj internetskoj stranici provedeno javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću koja o predloženim izmjenama Odluke nije uputila ni jedno očitovanje ni primjedbu.

zatvori