Utorak, 23. travnja 2024.

U posljednjoj akciji pod okriljem ‘Socijalne košarice’ prikupljeno oko 170 kg namirnica

Trideset i druga po redu akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu održana je ove subote u Trgovačkom centru Koprivnica. Prikupljeno je oko 170 kilograma hrane i higijenskih potrepština koji će biti podijeljeni našim siromašnim sugrađanima.

Bila je to posljednja akcija u sklopu projekta “Socijalna košarica” čija provedba završava s danom 28. veljače, no bez obzira na to donacije za Socijalnu samoposlugu prikupljat će se i dalje, najavili su iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Po običaju, akciju su proveli volonteri koprivničkog Crvenog križa te članovi udruge “Rad na dar”. U dosadašnjim akcijama prikupljeno je više od četiri i pol tone raznih namirnica i drugih potrepština, procijenjene vrijednosti nešto manje od 50 tisuća kuna.

Socijalna samoposluga u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica otvorena je u sklopu projekta „Socijalna košarica“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda Europske unije, a partneri na projektu su Grad Koprivnica i udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“. Spomenimo za kraj kako će se završna konferencija projekta “Socijalna košarica” održati u ponedjeljak od 9 sati u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić.

zatvori