Srijeda, 24. travnja 2024.

SLUŽBENO Petar Brlek potpisao za Wislu iz Krakowa

Kao što se i očekivalo, vezni igrač Slaven Belupa i bivši hrvatski U-21 reprezentativac Petar Brlek (22) danas je i službeno prešao u redove poljskog prvoligaša Wisle iz Krakowa.

Otkako su se prvi puta pojavile glasine o njegovom transferu, prije otprilike mjesec dana, pregovori su navodno bili uspješni i sve na svome mjestu, no i sam Brlek nam je nedavno u razgovoru priznao da ni on ne zna gdje je točno zapelo. Kako prijelazni rok u Poljskoj ističe upravo ovoga vikenda, Wisla je morala donijeti konačnu odluku i hrvatskog veznjaka uzela u svoje redove. Brlek je potpisao ugovor na tri i pol godine.

– Prvi su mi dojmovi vrlo pozitivni – izjavio je Brlek, a prenose službene internetske stranice Wisle. – Stigao sam u jedan od najvećih klubova u Poljskoj o kojemu sam čuo mnogo dobrih stvari i uzbuđen sam što sam postao tamošnji prvoligaš. Mogu preuzeti obje vezne pozicije, obrambenu i napadačku, a prije svega želim se dokazati treneru Pawlowskom i zaslužiti svoje mjesto u prvoj momčadi.

Izvor: wisla.krakow.pl
Izvor: wisla.krakow.pl

Cijena transfera nije poznata; prema Transfermarktu Brlekova tržišna vrijednost procijenjena je na 750 tisuća eura, no u kuloarima koprivničkog stadiona šuška se da će Slaven njegovim odlaskom klupsku blagajnu podebljati za 200 do 300 tisuća eura. Uz Crepuljin raniji odlazak u belgijski KV Mechelen, stanje financija u Miškininoj sada je zasigurno na zelenijoj grani, no ostaje vidjeti koliko će izostanak dvojice iskusnih igrača ostaviti traga na terenu i koliko će njihova mjesta moći popuniti novopridošli igrači.

Foto: Adam Koprowski / Izvor: wisla.krakow.pl
Foto: Adam Koprowski / Izvor: wisla.krakow.pl
zatvori