Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slaven Belupo nove bodove traži u petak u Zaprešiću

Nogometaše Slaven Belupa u 24. kolu Prve HNL očekuje gostovanje u Zaprešiću kod šestoplasiranog Intera. Nakon važna tri boda koja su osvojili u prošlome kolu protiv Osijeka, naši nogometaši žele nastaviti pozitivan niz rezultata kako bi odmakli od začelja tablice.

Susret u Zaprešiću najavio je trener Željko Kopić:

Očekujem izuzetno zahtjevnu utakmicu. Svi igrači su u treningu, ali nisu svi 100 posto za utakmicu. Tu računam na Parackog za kojeg se nadam da će do utorka biti koliko-toliko spreman za za natjecateljske utakmice. Vidjet ću do sutra još definitivno što se tiče tog igračkog kadra kako stvari stoje. Uglavnom, sastav će najvjerojatnije biti isti ili sličan ovome koji je izborio pobjedu protiv Osijeka.

Cilj Koprivničanaca je maksimalnim pristupom i zalaganjem ostvariti pozitivan rezultat, a velika prepreka bit će i loš teren.

Takvi blatnjavi tereni sigurno da nikome tko voli nogomet, tko voli igrati, na kraju krajeva i gledateljima ne ide nešto na ruku, ali to je sve sastavni dio priče, sastavni dio našeg nogometa i moramo se na kvalitetan način prilagoditi situaciji.

Kopić smatra da je Inter dobra i stabilna ekipa, što nam govori i njihova trenutna pozicija. Kao najopasnijeg igrača ističe napadača Zaprešićana, Iliju Nesterovskog.

Pa svakako da ćemo se koncentrirati u tom dijelu prema njemu jer onaj koji ne respektira da je čovjek prvi strijelac lige taj nije normalan. Znači, mi jednostavno moramo voditi računa o tome da čovjek igra dobro, da je opasan pred protivničkim golom, da zabija iz raznih situacija na razne načine i to svakako treba respektirati i o tome treba maksimalno povesti računa.

Nakon odličnog debija Blaževića naš trener se dotaknuo i druga dva pojačanja, Edsona i Christensena.

Edson mi izgleda sve bolje i mislim da će to vrlo brzo biti dovoljno za igrati. Christensen je OK, njemu je sve ovo skupa malo šok, i od terena i od ovoga i od onoga, malo mu treba da to sve sjedne, ali mislim da jednostavno moramo s njim ići jer on će nama sigurno biti pojačanje i taj dio jednostavno moramo, što se kaže, moramo odraditi – taj dio prilagodbe.

Utakmica u Zaprešiću igra se u petak s početkom u 16 sati.

zatvori