Četvrtak, 25. travnja 2024.

SLAVEN BELUPO Potpisali Christensen i Burić, Pokrivač na treninzima

Iz koprivničkog nogometnog prvoligaša pohvalili su se da su posljednji dan prijelaznog roka iskoristili na najbolji mogući način jer su dvojica iskusnih i provjerenih igrača potpisala za Slaven Belupo.

Prvi je vezni igrač Søren Christensen (29) iz Danske. Svojedobno je nastupao za mlađe selekcije danske reprezentacije, a u posljednje je vrijeme igrao u Norveškoj. Ugovorom se obvezao ostati u Koprivnici do kraja ove sezone s mogućnošću produljenja na još godinu dana. Prema Transfermarktu, tržišna vrijednost procijenjena mu je na 500 tisuća eura.

Drugi je Mario Burić (25) koji je bio standardni igrač Lučkog u Prvoj HNL, zatim je igrao za austrijski LASK iz Linza, a posljednju je sezonu proveo u slovačkom prvoligašu Zlate Moravice. Igra na poziciji zadnjeg veznog.

Stigao i Pokrivač, čeka se dokumentacija

Treninzima Slaven Belupa pridružio se i Nikola Pokrivač (30), bivši igrač Varteksa, Dinama, Rijeke, Monaca, Red Bulla (Salzburg) te izraelskog Maccabi Petah Tikve. Upisao je i 15 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, kao i za selekcije U-19 i U-21.

Sportski direktor kluba Josip Omrčen-Čeko za službene je Slavenove internetske stranice istaknuo kako “postoji obostrana želja da ovaj iskusni veznjak pristupi našem klubu nakon što mu stigne sva sportska dokumentacija iz izraelskog prvoligaša”.

zatvori