Utorak, 23. travnja 2024.

U reprezentaciji sedam igračica Podravke Vegete plus dvije pričuve

Trener Podravke Vegete i izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Goran Mrđen objavio je popis od dvadeset igračica na koje računa u predstojećim susretima protiv Crne Gore – kvalifikacijama za Europsko prvenstvo kojemu će krajem godine domaćin biti Švedska.

Na popisu je i sedam igračica Podravke Vegete. To su Ivana Kapitanović, Ekatarina Nemaškalo, Ana Nikšić, Selena Milošević, Dora Krsnik, Marijeta Vidak i Lana Franković.

Ostale igračice su Marta Žderić (Budućnost), Gabrijela Bešen i Valentina Blažević (Sesvete Agroproteinka), Paula Posavec (Zrinski), Nikolina Zadravec (Koka), Vesna Milanović Litre (Krim Mercator), Katarina Ježić (Baîa Mare), Andrea Čović i Andrea Penezić (Vardar), Sonja Bašić (Ipress Center-Vác), Žana Marić (Metraco Zaglebie Lubin) te Ćamila Mičijević i Anamaria Gugić (Zamet).

Još dvije Podravkine rukometašice nalaze se na pričuvnom popisu: Ivana Dragišić i Ivana Dežić. Tu su još i Marina Razum, Dora Kalaus i Ana Debelić (Lokomotiva), Kristina Plahinek (Zamet), Marija Milić (Sesvete Agroproteinka) i Stela Posavec (Zrinski).

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupit će se u Zagrebu 6. ožujka i zajedno će se pripremati sve do 14. toga mjeseca. Prva kvalifikacijska utakmica protiv Crne Gore na rasporedu je 10. ožujka u Splitu, dok uzvrat slijedi dva dana kasnije u crnogorskom Baru.

zatvori