Srijeda, 27. ožujka 2024.

Projektom EDORA do učinkovitijeg javnog prijevoza

U županijskom središtu jučer su župan Darko Koren i predsjednik Saveza za željeznicu Branko Kreš potpisali ugovor o provedbi projekta EDORA – Edukacija: upotrebom javnog prijevoza do održivog razvoja.

Riječ je o projektu kojim će se educirati 350 učenika o prednostima javnog prijevoza i integriranom javnom prijevozu, važnosti postizanja održivog razvoja te kako mladi vlastitim ponašanjem mogu utjecati na smanjenje onečišćenja okoliša i postizanje održivog razvoja. Predstavljajući projekti, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove, Vladimir Šadek je rekao:

Sam projekt odnosi se na edukaciju mladih ljudi o promociji i važnosti javnog prometa na području sjeverne Hrvatske. On se kao takav nadovezuje na projekt u kojem je Koprivničko-križevačka županija partner zajedno s nositeljem, Varaždinskom županijom i Međimurskom županijom, a radi se razvoju integriranog prometa putnika na području regije sjeverne Hrvatske.

U sklopu projekta provest će se dvije dvodnevne radionice za 20 učenika iz Srednje škole Koprivnica i Srednje škole Đurđevac koje će po završetku edukacije svoje znanje prenijeti učenicima 14 osnovnih škola kojima je Županija osnivač.

Tijekom projekta izradit će se i brošura koja će sadržavati važne informacije o održivom prometnom sustavu i integriranom javnom prijevozu.Spomenimo i da je nositelj projekta Koprivničko-križevačka županija, a njegova vrijednost je 90.000,00 kuna od čega će 80 posto sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Završetak je predviđen u lipnju ove godine.

zatvori