Četvrtak, 25. travnja 2024.

PREDSTAVLJAMO EKIPE KC LIGE Upoznajte Grad Koprivnicu i CB 048/UŠRPS

Uoči 10. kola popularnog mininogometnog prvenstva koprivničkih rekreativki i rekreativaca – KC lige, donosimo vam još jedan osvrt na glavne aktere natjecanja iz pera prvog čovjeka Koprivničke udruge za rekreativni sport.

Podsjetimo, dosad smo predstavili Active Commerce, Udrugu za mali nogomet Koprivnica i Petgrad/OPG Radiček, zatim Inductu, ePodravinu i RomantičareCaffe bar Golf i Sedmu silu te Bimbo i Caffe bar Cezar, a sada su na redu Grad Koprivnica i Caffe bar 048/Udruga športske rekreacije podravskih studenata.

Raspored 10. kola pogledajte ovdje, a u međuvremenu nastavite čitati…

Grad Koprivnica

Jedan od starosjedioca lige sa povećim brojem igrača koji su prodefilirali tokom godina braneći boje grada. Iako je ova nova postava sasvim solidna svi se još rado sjećamo starih španera koji su započeli nogometnu epopeju na KC ligi. Tadašnje gradske strukture rado su se odazvale pozivu da sudjeluju na KC ligi pa je tako koprivnička publika imala prigodu vidjeti tadašnjeg gradonačelnika Mršića, zatim čvrste stupove obrane Gošeka i Ledinskog, a nastupali su još Tucaković, Lončar, Forjan, Pros, Knežević, a i današnji dogradonačelnik Jakšić skupio je par nastupa. Jedini koji je ostao od prve postave je Tomislav Babić koji je igrao, zabijao i branio, a nažalost zbog ozljeda nije skupio još više nastupa. Valja spomenuti da je ova stara garda svoj prvi bod osvojila protiv Inducte++, a i na kraju utakmice promašili su penal za sva tri boda.

Zbog godina i obaveza uskoro su ekipu nadomjestili mlađi igrači, a vođenje je preuzeo Vedran Toth pod čijim je vodstvom ekipa i počela ostvarivati svoje prve pobjede. Jedina konstanta ove ekipe je nekonstantnost i praktički nisu odigrali dvije utakmice u nizu u istom sastavu. Također velika fluktuacija igrača i promjene iz sezone u sezonu jedan su od razloga zašto ova ekipa nije uspjela ostvariti više bodova. Iako imaju VIP status odnosno ne mogu ispasti iz lige uvijek su uspijevali biti iznad zone ispadanja, a nerijetko su i krojili vrh tablice pobjedama protiv favorita. Današnji sastav šaroliko je društvo sa par odličnih pojedinaca, a rekreativni karakter ono je što još uvijek krasi ovu ekipu i zbog čega imaju simpatije navijača.

Caffe bar 048/UŠRPS

Brzi i žestoki. Ponekad i prebrzi. Ova odlična i mlada ekipa nastala je kada je jedan dio dečki otišao iz Podravskog sunca i fuzionirao se sa ekipom Bojana Osmana te kroz kvalifikacije izborio ulazak u KC ligu. Krasi ih energija i zajedništvo, a svaki pokušaj pariranja u trci sa njima rezultirat će porazom. Kao mladoj ekipi vidljivo je da im nedostaje taktičke zrelosti što pogotovo dolazi do izražaja na utakmicama s iskusnim ekipama, ali ako ostanu na okupu i sa 2-3 pojačanja predstavljat će ozbiljnog kandidata za vrh KC lige. Također stalna podrška navijača koji ih prate još od kvalifikacija dodatni je poticaj za juriš na pobjedu.

Staro pravilo o dobrom golmanu kao pola ekipe konstantno dokazuje jedan od najboljih golmana lige Matija Furdić čije čudesne obrane daju dodatnu sigurnost ekipi da se posveti napadu. Uz Vedrana Harmadija koji svojom energijom i osjećajem za gol predstavlja nositelja igre te Boršćaka koji već ima dugo iskustvo igranja na ligi drže okosnicu ekipe. Izuzetno brzi Samardžić te uvijek “nabrijani” Bešenić odlično se nadopunjuju sa košarkašem među nogometašima Bojanom Osmanom koji je dokazao da se upornost isplati te je u svojem trećem pokušaju na kvalifikacijama s ovom ekipom konačno zaigrao na KC ligi. Iskusni hakler Tihomir Rumek svojim znanjem odlična je podrška ovim mladim momcima od kojih očekujemo još puno dobrih utakmica. Za sada pod vodstvom Branka Bešenića pokazuju visoku razinu odgovornosti i polako napreduju prema vrhu.

Izvor: KURS.
Izvor: KURS.
Izvor: KURS.
Izvor: KURS.
zatvori