Četvrtak, 25. travnja 2024.

PORAZ Slaven Belupo bez bodova u Zaprešiću

Nogometaši Slaven Belupa u 24. kolu 1. HNL gostovali su kod Intera iz Zaprešića. Po veoma teškom i blatnjavom terenu Koprivničanci nisu uspjeli doći do pozitivnog rezultata. Domaćin je bio bolji s rezultatom 2:1.

Otvaranje utakmice u potpunosti je pripalo Interu. Nakon nekoliko izglednih šansi, domaćin u vodstvo dolazi u 19. minuti pogotkom Puljića. Taj je gol Koprivničance probudio pa su nakon njega preuzeli posjed lopte i inicijativu. Iz toga je proizašla i najbolja Slavenova prilika na utakmici kada je u 33. minuti Arap pogodio vratnicu.

U drugom poluvremenu Inter je svoje vodstvo povećao u 51. minuti, Blažević je preciznim udarcem glavom matirao Blaževića koji je pritom ozlijeđen (vidi u nastavku teksta). Do kraja utakmice Slaven Belupo je uspio samo ublažiti poraz pogotkom Ejupija iz penala u 87. minuti.

Valja istaknuti da je Soren Christensen po prvi puta nastupio od početnog sučevog zvižduka. Bila je to solidna predstava Danca kojeme očito još uvijek fali utakmica, ali i vremena za prilagodbu kako bi odigrao u skladu sa svojom reputacijom.

Prvenstvo se nastavlja već u utorak kada na Gradski stadion u Koprivnici stiže posljednjeplasirana ekipa lige – Zagreb. Bit će to još jedna utakmica u kojoj će Slaven Belupo imati velik pritisak na svojim leđima jer će tri boda biti imperativ.

Goran Blažević teže ozlijedio rame

Kod drugog postignutog pogotka Intera u 51. minuti kojeg je glavom realizirao Ivan Blažević, Slavenov vratar Goran Blažević, u nastojanju da obrani njegov udarac, teže je ozlijedio rame.
Utakmica je zbog te ozljede bila prekinuta na nekoliko minuta, a Blažević je kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu na snimanje nakon kojeg će se znati težina ozljede. Umjesto Gorana Blaževića na gol je stao Matjaž Rozman. (NK Slaven Belupo)

zatvori