Subota, 20. travnja 2024.

Miroslav Klepač odlazi iz Uprave Podravke, Iva Brajević nova šefica financija

Miroslav Klepač napustit će Upravu Podravke s danom 31. ožujka 2016., izvijestili su iz koprivničkog prehrambenog diva nakon danas održane sjednice Nadzornog odbora. Na mjesto šefice financija dolazi Iva Brajević.

Miroslav Klepač imenovan je članom Uprave Podravke 24. veljače 2012., a bio je posebno zadužen za financije na razini Grupe Podravka. Svoju daljnju poslovnu karijeru nastavit će izvan Podravke u skladu sa svojim interesima i poslovnim ambicijama, stoji u priopćenju.

Na njegovo mjesto u Upravi Podravke dolazi Iva Brajević čiji mandat počinje 1. travnja i traje do prestanka mandata Uprave u cijelosti. Iva Brajević zaposlena je u Podravki od rujna 2013. godine, a radila je na poslovima direktora Korporativnog računovodstva i poreza te od rujna 2015. godine kao direktorica Kontrolinga. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dok je dodatnim edukacijama stekla i licence Voditelja odnosa sa investitorima te Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Poslovno iskustvo prije toga stjecala je u nekoliko podružnica međunarodnih korporacija u Hrvatskoj – od kojih su Finance manager u DHL-u (2006.-2012.) te Unilever Finance manager za društva u Hrvatskoj i Sloveniji (1998.-2005.), stoji u priopćenju iz Podravke.

zatvori