Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo Ozobićevim pogotkom upisao prva tri proljetna boda

Slaven Belupo pobijedio je na domaćem travnjaku goste iz Osijeka s minimalnih 1:0 u 23. kolu Prve lige. Jedini strijelac na utakmici bio je Filip Ozobić u 38. minuti susreta.

Osijek je rado viđen gost na koprivničkom stadionu na kojemu već dugo nije upisao pobjedu – točnije od svibnja 2007. Trener Kopić u početni je sastav uvrstio novopridošlog vratara Gorana Blaževića koji se ujedno na najbolji mogući način predstavio domaćoj publici, sjajnom obranom sredinom prvog poluvremena.

Filip Ozobić donio je oduševljenje tribinama Gradskog stadiona u 38. minuti susreta, pogotkom s 15 metara nakon akcije u režiji Brleka i Barića.

Slaven Belupo općenito je imao prevlast na terenu u prvom dijelu, dok su u drugome gosti malo pojačali pritisak, ali i dalje bez nekih ozbiljnijih prijetnji. Kopić je u 62. minuti umjesto Brleka na teren poslao još jednog novog igrača – Danca Sørena Christensena. Potom je Ozobića zamijenio Savić, a Arapa Edson.

U redovima Koprivničanaca požutjeli su Jambor i Savić, a kod gostiju Šarić, Kurtović i Vojnović.

Slaven Belupo ovom je pobjedom učvrstio sedmu poziciju na ljestvici te – što je još važnije – s ukupno osvojena 24 boda povećao prednost pred Istrom 1961 i Osijekom. U sljedećem kolu naši Farmaceuti gostuju kod Intera u Zaprešiću koji je s dva boda više trenutno na šestom mjestu na tablici.

zatvori